Belföld

Vujity Tvrtko azt állítja, hogy valami döbbeneteset talált a trianoni békeszerződésben

Annyira, hogy beadvánnyal fordul az ügy kapcsán a parlamenthez.

Az állami tévéhez igazolt Vujity Tvrtko ezt írta Facebook-oldalán:

rengeteg munka után, egy francia kisvárosban, egy páncélajtó mögött megtaláltam a szörnyű Trianoni Békeszerződés egyetlen eredeti példányát, s benne az elképesztő fejezetet. Döbbenetes lesz, engem rázott a hideg. S még egy dolog: a filmet jövő szombaton láthatjátok, a szombatot követő hétfőn pedig hivatalosan is a Magyar Parlamenthez fordulok beadványommal.

Elöljáróban annyi derült ki, hogy „vannak hibák” a trianoni békeszerződés végrehajtásában, és egy olyan magyar területről van szó, „melyről korábban még soha senki nem hallott”.

A 444 egy olvasója sejti, miről lehet szó, és úgy véli, nem egészen fedi a valóságot, hogy ez olyan dolog lenne, amiről soha senki ne hallott volna. Tvrtko elárulta ugyanis, hogy a megtalált területen négy utca van és még mindig élnek ott emberek, ez a leírás pedig a tiencsini osztrák-magyar koncessziós zónára illik. Tiencsinben 1900-ban szerzett magának koncessziós jogot a monarchia, amelynek ez volt az egyetlen igazi gyarmata. Majd ezt a trianoni békeszerződés által el is veszítette.

Sőt, egy Tiencsinben tanuló magyar fiatal már márciusban megírta blogján, hogy Tvrtko ott járt. (444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik