Összedőlt a túrkevei szélmalom
Belföld

Büntetőfeljelentést tettek az összedőlt szélmalom miatt

24.hu
24.hu

2016. 05. 12. 19:30

A felújításra adott pályázati forrásokat kérik számon. A vagyonkezelő szerint nem történt bűncselekmény, épp a feljelentő ellenőrizte a kifizetést és a végrehajtást.
Korábban a témában:

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal büntetőfeljelentést tett a két nappal ezelőtt összedőlt túrkevei szélmalom miatt. A hivatal elnöke aggályosnak tartja, hogy a több tízmillió forintos pályázati forrásból megvalósult beruházás öt éven belül megsemmisült.

Azt írták: a vagyonkezelő Nimfea Természetvédelmi Egyesület a szélmalom belső felújítására és molnárház építésére nyert el támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból. A projekt befejezését követően 2011-ben csaknem 16 millió forint támogatást folyósítottak a két projektelemre. Hozzátették: a malom külső felújítására nem érkezett pályázat.

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület vezetője, Sallai Róbert Benedek LMP-s parlamenti képviselő azt mondta: nem történt bűncselekmény, a kifizetést és a végrehajtást épp a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ellenőrizte. Elmondta: a külső felújításra azért nem érkezett pályázat a hivatalhoz, mert azt az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez nyújtották be

Megjegyezte: a kormányváltást követően nem is vehettek igénybe az ötezer fősnél nagyobb települések európai vidékfejlesztési támogatást. Kitért arra is, hogy az egyesület célja mindig a malom megőrzése volt, 2010-ben saját forrásból rakattak rá tetőt.

Barna Tamás, az egyesület munkatársa elmondta: a malom összedőléséről értesítették a hivatalt, onnan azt a választ kapták, hogy ezen kívül nincs más tájékoztatási kötelezettségük, mert az ötéves fenntartási időszak lejárt. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.