Belföld

Rács mögött marad az ügyészségi lövöldöző

Két hónappal hosszabbították meg az előzetes letartóztatását.

Két hónappal meghosszabbították a napokban annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki március közepén több lövést adott le a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében. A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő súlyúak ezért szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartása. A büntetett előéletű  férfi ráadásul a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, ezért tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Mint ismert, a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a vezető ügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott. Végül egy rendőr bilincselte meg. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az eset után azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.

Horváth Róbert, a férfi ügyvédje az előzetes letartóztatás elrendelésekor – még márciusban – annyit mondott újságíróknak: védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége és a kiskunhalasi ügyészség épületébe belépve is egy marék nyugtatót szedett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik