Belföld

Lereszelte lábáról a nyomkövetőt a hevesi tini

Rokonlátogatóba akart menni, de helyette rács mögé került.

Nem jutott messzire az a 16 éves fiatal, aki tarnabodi otthonában egy reszelővel távolította el a lábáról a nyomkövetőt. Budapestre akart menni rokonlátogatóba, ezért szedte el a szerkezetet. Emiatt hamarosan kényszerintézkedés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökésért kell felelnie, vádat emeltek ellene és hamarosan bíróság elé állítják.

A kamaszt korábban lopásokon kapták, emiatt került 2014. végén házi őrizetbe. A nyomkövetőt egy nyél nélküli eszközzel “műtötte le” a lábáról, ám az azonnal jelzett a rendőrség ügyeletén. A fiúra a közeli bozótosban bukkantak rá hőkamera segítségével.

Ezután már nem úszta meg házi őrizettel, előzetesbe került. Azóta is javítóintézetben van.  Az ügyészség azt indítványozta, hogy a
fogolyszökés bűntette miatt indult eljárás iratait a bíróság egyesítse a korábbi lopások miatt folyamatban lévő ügy irataihoz, és halmazati büntetésül javítóintézeti nevelést szabjon ki a a tinédzserrel szemben, megszüntetve esetében azt a próbára bocsátást is, amit még két évvel ezelőtt, garázdaság elkövetése miatt alkalmaztak – tájékoztatott kedden a Heves Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik