Belföld

Büszke az ügyészségen lövöldöző férfira édesanyja

24.hu
24.hu

2016. 03. 18. 09:04

"Mondtam neki, úgy csinálja, hogy jól sikerüljön. De jobban is mehetett volna" - mondta.

Büszke a kiskunhalasi ügyészségen géppisztollyal lövöldöző férfira az édesanyja. A Blikk az írja, Ilona tudta, mire készül a fia, és nem is próbálta lebeszélni tervéről. Azt mondta a lapnak, megérti Jánost, aki kikészült az őt ért méltánytalanságok miatt. “Mondtam neki, úgy csinálja, hogy jól sikerüljön. De jobban is mehetett volna” .

Azért ad igazat fiának, mert ő és egész családja úgy érzi, többször is cserbenhagyta őket az igazságszolgáltatás. “Valami rosszakarója egy csőbombát vitt a házhoz. Volt neki egy haragosa, aki még nyomoztatott is utána. Nem tudom, hogy meg akarta-e ölni Jánost, vagy csak gyanúba akarta keverni, de elég az hozzá, hogy a bomba felrobbant. Majdnem odalett a fiam. A rendőrség mégsem a tetteseket kereste, hanem a fiam után kezdtek nyomozni” – állítja.  Az asszony szerint emiatt járkált mindig a bíróságra, de teljesen mást írtak le a vallomásában, mint amit ő valójában mondott a tárgyalóteremben. Felvette magnóra, össze lehet hasonlítani a kettőt, ám a bíróság mégsem vette komolyan a panaszát. A nő azt mondja, ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Az asszony nem tartja különösnek, hogy Jánosnak géppisztolya volt. “Tudja itt azt mindenki, hogy a szerb határon 60-70 ezer forintért lehet venni. Én is veszek egyet most, hogy egyedül kell megvédenem magam. Ha már a törvény nem véd meg minket”.

A lap arról is ír, hogy a férfi búcsúlevelet hagyott a tanyán, mielőtt elindult az ügyészségre. „Ha már el kell mennem, ne menjek egyedül, viszek magammal néhány korrupt, bűncselekményeket eltussoló bűnözőt is, hogy mással már ne tudják azt megtenni, amit velem” – áll a levélben.

HalasInfo.hu információi szerint reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni az ügyészség épületében. A portál szerint a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a vezető ügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott. Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. A portál szerint a támadó elájult, ezért mentőt is hívtak. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az este után azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.     Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

Téglás Péter vezető ügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, “a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek” – írta a HalasInfo.hu. Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták. Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi “régi panaszos ügyfél”, aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.