Belföld

Csőbombát gyártott korábban az ügyészségen kalasnyikovval lövöldöző férfi

24.hu
24.hu

2016. 03. 17. 08:30

„Mindennek eljön a maga ideje. Óvakodj a türelmes ember haragjától!” - írta a Facebookon.

Régi ismerőse a hatóságoknak az a férfi, aki szerdán kalasnyikovval lövöldözött az Kiskunhalasi Járási Ügyészségen. A Bors azt írja, B. Jánosról 2012-ben azért írt az országos sajtó, mert egy csőbomba bütykölése közben levegőbe repítette saját műhelyét. A robbanás miatt eljárás indult ellene, ő azonban úgy érezte: a rendőrség és az ügyészség összejátszik, kreált bizonyítékok alapján akarják rács mögé küldeni.

A férfi a Facebookon régóta fenyegette az ügyét tárgyaló ügyészt. Azt írta: A vád javára jegyzőkönyveztetésekkel és bizonyítékok manipulánsaival, bizonyítékok eltüntetésével ítélnek el!!! Viszont, ha van elég pénzed, akkor gyilkosságot is minden gond nélkül megúszhatsz, eltusolnak!!!… A Kiskunmajsai rendőrőrs parancsnoka hamis állításokat és bizonyítékokat csatolt a nyomozati iratokhoz. Dr. Téglás Péter vezető ügyész mindezekről tudott. Ügyész még ezeket újabb valótlan állításokkal kiegészítette, hogy a vád megalapozott legyen… Két választás van: bűnöző hatóságok eljárásaiba beletörődsz és túlteszed magad, vagy nem tudod magad túltenni, és saját magad belátása szerint teszel ellene!!! Egy másik bejegyzésben pedig az állt, „Mindennek eljön a maga ideje. Óvakodj a türelmes ember haragjától!”

B. János az édesanyjával élt egy kiskunmajsai házban. 2012-ben, a csőbomba felrobbanása után az anya azt mondta fiáról a helyi médiának, hogy magának való ember, ők sem sokat beszélgettek egymással. János „barkácsolós típus”, de az anya soha nem kérdezte tőle, hogy mit fúr-farag.

A HalasInfo.hu információi szerint reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni az ügyészség épületében. A portál szerint a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a vezető ügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott. Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. A portál szerint a támadó elájult, ezért mentőt is hívtak. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az este után azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.     Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

Téglás Péter vezető ügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, “a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek” – írta a HalasInfo.hu. Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták. Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi “régi panaszos ügyfél”, aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.