Belföld

Kalasnyikovval lövöldözött az ügyészségen

A lövöldöző eszméletét vesztette, miközben lefegyverezték.

Az ATV  helyi tudósítója szerint reggel a kiskunhalasi ügyészség épületébe egy férfi rontott be kalasnyikovval a kezében. Állítólag azt az ügyészt szerette volna lelőni, aki korábban az ügyében számára kedvezőtlen vádiratot készített.

A férfit az épület biztonsági kapujánál feltartóztatták, ezért ott engedett el több sorozatot is a levegőbe. A biztonságért felelős személyzet lefegyverezte a támadót, aki az intézkedés közben eszméletét vesztette. A környéken nagy a rendőri készültség, a teljes utcát lezárták.

A Halasmedia.hu szerint a tettes egy jánoshalmi férfi, aki merényletet akart elkövetni Téglás Péter vezető ügyész ellen, akit régóta fenyegetett, zaklatott közösségi oldalán. A helyi portál Facebook-oldalán azt írja, helyszínen tartózkodó kollégái beszéltek Téglás Péterrel is, aki azt mondta, még mindig az események hatása alatt van, úgy érzi, ma újjászületett.

Az MTI-nek később a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta: a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy nem sérült meg senki, egy férfit azonban rendőri kísérettel kórházba vittek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik