Belföld

Jobbik: igazságos parkolási rendszerre van szükség a fővárosban

24.hu
24.hu

2016. 03. 06. 14:39

Igazságos és méltányos parkolási rendszerre van szükség Budapesten - mondta Tokody Marcell Gergely, a Jobbik képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés február 17-én döntött úgy, megszünteti az ötperces türelmi időt a parkolójegyek megvásárlására és a parkolójegy utólagos bemutatási lehetőségét is.

Tarlós István főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy a Kúria “kötötte meg a kezét” ebben a kérdésben, de a Jobbik szerint ez ebben a formában nem igaz.

A Kúria határozata egyáltalán nem foglalkozik a türelmi idővel, kizárólag az utólagos bemutatás lehetőségével, és ezzel kapcsolatban is csak az ötnapos jogvesztő határidőt nehezményezik – mondta.

“Azt várom, hogy Tarlós István revideálja az álláspontját és legyen egy olyan megoldás, ami a budapesti autósok érdekeit szolgálja, igazságos és méltányos”

Ha a főpolgármester nem gondolja meg magát, akkor a Jobbik kezdeményezni fogja a mostani gyakorlat megváltoztatását – értesült az MTI.

Kommentek

Baku, 2016. március 6.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a hivatalos látogatáson Azerbajdzsánban tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ilham Aliyev azeri elnök sajtótájékoztatója a Baku melletti elnöki palotában 2016. március 6-án. 
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi BalázsA miniszterelnök szerint nagy lehetőség előtt áll a magyar-azeri együttműködés
Elgázoltak egy jegyellenőrök elől szaladó fiatalt Szegeden