Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Belföld

Törvényesen licitálhatott Mészáros Lőrinc 300 hektárnál több földre

24.hu
24.hu

2016. 01. 19. 19:54

A minisztérium szerint nem írnak senki nevére a megengedettnél nagyobb területet, de jogszerűen bebiztosíthatják magukat.

Nem törvényellenes, ha Mészáros Lőrinc – vagy bármely más gazdálkodó – 300 hektárnál több földre licitál, derült ki a Földművelésügyi Minisztérium válaszából, amit a VS.hu-nak küldtek. A portál emlékeztet: az elmúlt hetek rejtélye volt, hogyan lehetséges, hogy a felcsúti polgármester 400 hektárnál is több földre licitált. Az egyik megoldási ötlet az volt, hogy Mészáros Lőrinc azonos nevű és lakcímű fia is részt vett az árverésen, de ez azóta sem igazolódott be.

Most a minisztérium arra hívta fel a figyelmet, hogy egy nyertes licit még nem garancia arra, hogy a licitáló ténylegesen meg is szerezte a földet, ugyanis a földforgalmi törvényben előírt kötelező 60 napos szerződés-kifüggesztési időszak alatt bármely elővásárlásra jogosult jelentkezhet és akár meg is előzheti az árverésen győztes vevőt. Így az árverésen résztvevők bebiztosíthatják magukat arra az esetre is, ha az elővásárlásra jogosultak bejelentkeznek.

A minisztérium azt állítja, hogy akkor sem szerezhet senki 300 hektárnál több földet, ha senki nem él az elővásárlási jogával, ugyanis a megengedettnél több földre senkinek nem jegyeznek be tulajdonjogot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. április 9.
Rendőrök és tiltakozók a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2017. április 9-én. Az Oktatási szabadságot csoport Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat! címmel meghirdetett demonstrációja után többen a Parlament előtt maradtak. A demonstráción a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény április 4-i módosítása ellen tiltakoztak, amely szerintük ellehetetleníti a Közép-európai Egyetem (CEU) magyarországi működését. Ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az elfogadott törvényt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.