Belföld

Még gyerek, de már négyszer rabolt Somogyban

Megszületett az első vádemelés Somogyban 14 év alatti elkövetővel szemben – közölte kedden a megyei főügyészség. Rablás miatt állítják bíróság elé, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A vádirat szerint összesen három vádlottja van az ügyeknek, két fiatalkorú és egy felnőtt. Előbbiek egyike a bűncselekmények elkövetésekor még nem volt 14 éves.  Az intézeti nevelt, azonban onnan folyamatos szökésben lévő elsőrendű vádlott – mint írtuk, gyermekkorúként – 2015. április 4. és  július 22. között négyszer rabolt Kaposváron, olykor cinkosaival együtt.

Először kamasz társának segített, elterelte egy ember figyelmét, hogy könnyen el tudják venni a telefonját. Miközben beszélgettek, társa odalépett hozzá és megütötte. Második alkalommal a vádlott egy gyereket rabolt ki, a sapkáját szerezte meg, ezért még az orrát is eltörte. A következő rablást hárman követték el, egy embert a kaposvári vasútállomás közelében összerugdostak, majd elvették a pénzét, több mint 75 ezer forintot és az irattárcáját. Az említett tininek volt még egy “magányos akciója”, egy 12 éves kislányt rabolt ki az utcán és meg is verte őt.

“Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, és az ugyancsak előzetes letartóztatásban lévő felnőttkorú vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta” – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik