Belföld

“Nem volt erőszak, mert nem állt fel” – Nyolc nőt támadott meg az erzsébeti rém

A férfi addig fojtogatta egyik kiszemeltjét, míg el nem ájult. Utána megerőszakolta.

Lányok, asszonyok, vigyázzatok! Éjszaka a Pacsirta telepen két fiatal lányt ért támadás. A görény hátulról támad, a földre tepert áldozatot fojtogatta, arcába rúgott – ez a felhívás jelent meg 2014 májusában a Facebookon. Egy budapesti nő tette ki. Azóta kiderült: egy erőszakos sorozatrabló garázdálkodott a környéken. Most állt bíróság elé.

A 49 éves férfi ekkor már két hónapja tartotta rettegésben a pesterzsébeti és a dunaharaszti nőket. Március 12. és május 28. között legalább nyolc alkalommal csapott le, megütötte, megrúgta és fojtogatta kiszemeltjeit. A táskájukat próbálta megszerez­ni. Az iratokat eldobta, a pénzt elköltöt­te, a mobilokat eladta. Többször is fogdosta a nemi szervüket vagy a mellü­ket, egyik áldozatát pedig meg is erőszakolta – emlékeztetett a Bors.

Utóbbi eset 2014. május 21-én a pest­erzsébeti Attila utcában történt. A szerdán kezdődött büntetőügy vádirata szerint a férfi akkor is hátulról támadt, majd a földre került áldozatát fojtogatta, aki elájult. Ezután lehúzta áldozata harisnyáját és a bugyiját, majd közösült vele.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű szemérem elleni erőszak, lopás és testi sértés miatt. Most is jogerős büntetését tölti egy másik ügy kapcsán, a csepeli bíróságra a sopronkőhidai börtönből hozták. Nem tett vallomást, korábbi rendőrségi vallomását olvasták fel.

“Csak a bugyingót húztam le, de nem történt semmi” – állította. További rendőri kérdésre, hogy miért nem történt semmi, azt felelte: mert nem áll fel. A támadó csak ettől a nőtől közel száz­ezer forintnyi értéket zsákmányolt. Rablással, szexuális erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik