Belföld

A helyszínen hagyták a hasba szúrt lajosmizsei kislányt – Megszólalt a mentőszolgálat

Megszólalt a mentőszolgálat a két héttel ezelőtti lajosmizsei támadás kapcsán, miután a Blikk arról írt, hogy bár a megkéselt kislány ruhája véres volt, a mentőtiszt elhitte, hogy az nem tőle származik, ezért nem vizsgálták meg és vitték kórházba. Ahogy arról beszámoltunk, egy férfi mindössze egyéves gyermekének rontott neki egy késsel, többször hasba szúrta őt.

“A reggel kiérkező mentőknek a helyszínen tartózkodók csak egyetlen, felnőtt férfi sérültet jeleztek, akit az esetkocsi ellátott és kórházba szállított. A sérült környezetében sokan tartózkodtak, a mentőegység kérdéseire tagadták hogy más sérült is lenne a helyszínen. Órákkal később egy másik segélyhívás kapcsán szereztünk tudomást egy gyermek sérültről, akit egy másik mentőegység szállított kórházba” – írják a közleményben.

A lap megkereste a mentőtisztet, aki engedély nélkül ugyan nem kívánt nyilatkozni, de annyit azért elmondott: ő csak a férfiért ment Lajosmizsére. A mentőállomás dolgozói ezzel szemben azt állítják, hogy a baba is szerepelt a bejelentésben. A mentőszolgálat névtelenül nyilatkozó munkatársai szerint mikor a főnökei felelősségre vonták a mentőtisztet, azt mondta: utasította a mentőautó vezetőjét, hogy ő vizsgálja meg a kislányt. A nő verziójában a sofőr mindent rendben talált az alig egyéves kislánynál, ezért hagyták a helyszínen a gyermeket. A sofőr cáfolja a mentőtiszt állításait, szerinte ilyen utasítás nem érkezett és amúgy sem rendelkezik a megfelelő egészségügyi képesítéssel egy ilyen vizsgálathoz. A kislány sokkos állapotban, délután került a kecskeméti kórházba, ahonnan a szegi klinikára szállították.

Arról, hogy a kislány sérülését próbálták leplezni, a Zsaru magazin is cikket közölt a napokban. Azt írták, a nagymamája azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy a pici otthon üvegbe esett. Később a rendőrök szétnéztek a ház portáján, ahol üvegcserepeket nem találtak, ellenben a véres kés előkerült. Mint írtuk, először az apát vitték el a mentők, a délutáni órákban azonban a kislány vért kezdett hányni, ekkor riasztották őket ismét. Életveszélyben volt, meg kellett műteni.

A férfit jelenleg elmeorvos vizsgálja.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik