Belföld

Előveheti az őszi ruhakollekciót, vége a nyárnak

zapor(430x286).jpg (Array)
zapor(430x286).jpg (Array)
Esős, záporos szombat elé nézünk. A jövő héten sem lesz sokkal jobb a helyzet, bár előbújik a nap, alig lesz 20 foknál melegebb.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű (10-30 mm) eső eshet. Déltől megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél. Markáns hidegfront érkezik. A hőmérséklet csúcsértéke nyugaton, északnyugaton mindössze 15 és 21 fok között alakul, máshol 22 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk, sőt a déli határszélen akár 30 fok is lehet – írja a koponyeg.hu.

Vasárnap erősen szeles időre számíthatunk gyakran változó felhőzettel. Főleg délnyugaton és északkeleten fordulhat elő zápor. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, tehát keleten is véget ér a nyárias meleg.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, melyből főleg északon, északkeleten alakul ki záporeső. Erős marad a szél, néhol viharos széllökések is lesznek. A sokéves átlag alatt, 20 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden és szerdán napos és felhős időszakok váltakozhatnak, csak elszórtan fordul elő zápor. Hűvös reggelekre készülhetünk (nagyrészt 10 fok alá süllyed a hőmérséklet) és délutánonként is csak 20-21 fok körül várható a csúcsérték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik