Belföld

Lex Borsát sürget a MÚOSZ

Borsa-Miklos(960x640).jpg (köztévé, )
Borsa-Miklos(960x640).jpg (köztévé, )

Az újságírók elleni támadások büntetésének szigorítását javasolja a szövetség.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi. A szervezet elnöksége – közleménye szerint – az M1 Híradójának műsorvezetője ellen elkövetett támadást elfogadhatatlannak tartja.

“A médiában dolgozók közszereplőkhöz hasonló szabad bírálata a demokratikus nyilvánosságnak természetes és építő eleme” – fogalmazott a szövetség. Az erőszakos akciókat ugyanakkor “határozottan és egységesen” kell elítélnie a magyar társadalomnak, az újságírók és a médiafogyasztók közösségének.

Az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt számoltak be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét. Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: “most hazudj!”. A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

A rendőrség korábban úgy nyilatkozott, hogy nem vizsgálják az ügyet, mivel sem feljelentés, sem bejelentés nem érkezett. Most azonban az MTVA is kiadott egy közleményt. Azt írták, hogy Szabó László Zsolt vezérigazgató bejelentést tett a füredi rendőrkapitányságon Borsa Miklós bántalmazása miatt, kérte, hogy a hatóság kezdjen vizsgálatot a Borsa Miklóssal történt esettel kapcsolatban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik