Belföld

Még nincs mindenre megoldás

Komplett utcákat újítanak fel a Felsővárosban sőt, a tervek szerint az óvodát is megmentik a pusztulástól.

Az Ond, a Kund, a Rozgonyi Piroska és a Mester utcák burkolatjavítását fogjuk megvalósítani a Saára Gyula-program választókörzetre jutó fejlesztési keretéből idén. Felsővárosnak van még egy olyan utcája, amely zúzott kővel borított, a Cento utca. A lakossági kéréseknek eleget téve idén ez az út is aszfaltos kialakítást kap, a munkálatokra várhatóan ősszel kerül majd sor. Szintén régi kérés az Attila utca felújítása. A Koppány utca és Berényi út közötti szakasz aszfaltozására keressük a megoldást, de sajnos itt nemcsak kopóréteg cserére van szükség, hanem a csatornarendszert kell előbb megoldani. Ezen felül egy középszigetes gyalogos-átkelőhely létesül a Berényi úton, az orvosi rendelő előtt. Sajnos szinte kéthavonta történik baleset ezen a szakaszon, ezért fontos, hogy az új átkelővel kisebb szakaszt kell egyszerre keresztezniük a gyalogosoknak. Ennek a munkának a keretében a Csutora és a Nefelejcs utcába balra kanyarodó sávokat is kialakítják. – ismertette a Felsővárosban tervezett munkálatokat Földi Zoltán. Az önkormányzati képviselő beszélt arról is, hogy a Berényi út belső szervizútjának már tavaly tervezett aszfaltozása idén áprilisban megvalósul.

Földi Zoltán azt is elmondta, hogy idén a Felsővárosi Óvoda rekonstrukciója is megkezdődhet. A bruttó 25 millió forintos fejlesztés a homlokzat-felújítás mellett fűtésrekonstrukciót, nyílászáró-cserét, a belső elektromos hálózat felújítását, valamint kapacitás-bővítést is. Az idei felújítás az első ütem, az intézmény megújulása a következő esztendőkben is folytatódik majd.

A Saára Gyula-program folytatásának keretében idén valamennyi városrészben folytatódnak az útfelújítások. Felsővárosban az előzetes tervek alapján mintegy 35-40 millió forint értékű fejlesztést fognak megvalósítani a közlekedési területet érintően. Földi Zoltán megemlítette az ugyancsak felújításra szoruló Attila utcát is. A Koppány utca és a Berényi út közötti szakaszon nem lehetséges a régi makadám burkolat egyszerű felújítása és a csapadékvíz elvezetés sem megoldott az utca egy szakaszán. A felújítás mintegy 35 millió forintba kerülne, aminek előteremtéséhez keresi az önkormányzat a lehetőségeket.

Földi Zoltán beszélt a Barátság ligetben található Szent György kútról is, mely Bory Jenő alkotása. Mint mondta, a közeljövőben lakossági fórumot hív össze, ahol a Királykút lakónegyed egyik belső terének felújításáról kéri ki a környékbeliek véleményét. Itt kaphatna új helyet a vasbetonból készült kút, valamint padokat, bokrokat, virágágyásokat is elhelyeznének itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik