Belföld

Beintett a kormánynak Budaörs

Eleget tettek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségüknek, mégis százmilliós büntetést kaptak. Fizetni viszont nem fognak.

Több száz fogyasztóvédelmi eljárás indult az idén közműszolgáltatók ellen a rezsicsökkentés elmulasztása, hibásan kiküldött számlák és a tájékoztatási kötelezettség megszegése miatt. A mulasztó cégeket több százmilliós bírsággal sújtották – közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője. Elmondta, hogy a számlaképre vonatkozó előírásokat hét szolgáltató összesen nyolc esetben szegte meg az idén. Rájuk emiatt – a már jogerős döntés alapján – 56 millió forint büntetést szabtak ki.

Németh Szilárd felidézte azt is: kilenc szolgáltató ügyében első fokon már lezárult az eljárás amiatt, hogy a rezsicsökkentésből eredő megtakarításról nem adtak megfelelő tájékoztatást. Ha jogerőre emelkedik a döntés, összesen 560 millió forint kötbért kell kifizetniük. Ebből több mint százmilliót Budaörs kapott. A Hír24 vendége volt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, akit Bárdos András arról kérdezett, miért nem hajlandóak a kirótt bírságot befizetni.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik