Belföld

Elképesztő közleményt adott ki az MTVA

Az évi majdnem 80 milliárd adóforintból működő köztévé bocsánatkérést vár az Indextől, amiért felhasználta egyik felvételüket. Antall József “Elhallgatott” interjúját.

“Az MTVA ma reggel sajnálattal tapasztalta, hogy az index.hu jogtalanul, engedély nélkül, szerzői jogait tudatosan megsértve használta a közmédia felvételeit, amikor Antall József néhai miniszterelnök ún. “Elhallgatott” interjújának teljes felvételét sugározta” – közöle ma a szinte 100 százalékban adófizetői pénzből működő közmédia, amely szerint a sugárzáshoz az MTVA nem járult hozzá, így az oldal azt törvénytelenül használta.

Az ügy szerintük azért is felháborító, mert az index.hu saját szerzői jogi védelemről szóló nyilatkozatának is ellentmond, és maga olyan gyakorlatot folytat az illegális sugárzással, amivel szemben minden műsorszolgáltatónak kötelessége fellépni. “A jogosulatlan felhasználás büntető és polgári jogi következményeket von maga után. Az MTVA felszólítja az index.hu-t a jogsértés beszüntetésére” – hangsúlyozták, egyben bejelentették, hogy vizsgálják a jogosulatlan használat miatti jogi lépések megtételét, és elvárja az Index bocsánatkérésének közzétételét.

Az Index Antall József halálának 20. évfordulójára készült cikkéhez szeretett volna két felvételt elkérni az MTVA-tól, az egyik a pizsamás interjú, amit Antall betegen, egy kórházi ágyon adott Feledy Péternek, a másik egy letiltott beszéd, 1990 szeptemberéből.

Az MTVA több napon keresztül nem válaszolt a lap megkeresésére, majd nem adták oda nekik a felvételeket és a cikkükbe beágyazott YouTube-videót a cikk megjelenése után letiltották.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik