Belföld

Testével védi a lámpaoszlopokat

Tétényi Éva nem engedi, hogy a TIVI kft. kiszerelje a megmaradt izzókat is Esztergomban.

A város polgármestere már a múlt héten is az emelődarus szerelők útját állta, amikor a felszámolás alatt álló magáncég emberei újabb izzókat kezdtek kiszerelni a közvilágítást biztosító lámpákból. Ma a Kertvárosi utcákat járta egész nap, s ahogy korábban, most is arra buzdította a lakosságot, hogy ha kell, akár fizikai jelenlétükkel is akadályozzák meg az izzók elszállítását, mert ezek nélkül nem indulhat újra az éjszakai világítás.

Fotó: Váczy Hübschl István

Ahogyan azt korábban többször megírtuk, Esztergom vezetője – élve a képviselőtestület felhatalmazásával – október 4-én felmondta a TIVI Kft.-vel kötött szerződést, mert a cég nem működtette a lámpákat és nem kívánt tételesen elszámolni a végzett munkákról. A város cserében nem fizetett, hanem bírósági letétbe akarta helyezni a féléves díjnak megfelelő 40 millió forintot, de a bíróság ezt a kérést elutasította.

Kié az izzó?

Mivel a településen a közvilágítás biztosítása önkormányzati alapfeladat, ezért az új közbeszerzési eljárás eredményéig Esztergom szerződést kötött az E.ON-nal a világítás helyreállítására és áramszolgáltatásra. Egyben 500 izzót is rendeltek, melyekkel a TIVI által leszerelt világítótesteket akarják pótolni. A cég már korábban is folyamatosan szerelte ki az izzókat az utcai lámpákból, mondván, hogy azok az ő tulajdonában vannak, s ezt folytatják most is, biztonsági őrök kíséretében.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik