Belföld

A szegedi DK kikéri magának a Jobbikot

Mindezt nyílt levélben, mert a Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagoza a szegedi egyetem rektorát támadta.

“Először is elnézést, hogy nem tudom megszólítani Önt (Önöket), de fogalmam sincs, hogy ki jegyezte az Önök által levélnek nem is igazán mondható írást” – kezdi a Szeged24-nek eljuttatott, a Jobbik tagozatának írt nyílt levelét levelét Csóti Zsombor választókerületi elnök és Orosz Gábor ügyvezető alelnök. Mindezt azután, hogy Jobbik fiataljai megtámadták a rektort Gyurcsány Ferenc szegedi látogatása miatt, amikor is a volt miniszterelnök az egyetemet is megnézte.

“Nem is értem, hogy milyen alapon vonják kérdőre Szabó Gábor rektor urat, hiszen, Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselői minőségében tett látogatást az SZTE-n, amely törvény adta joga. Ez nem a politikáról szól, ehhez minden képviselőnek joga van. Végtelenül sajnálom, hogy tudatlanságukat ilyen mondvacsinált levelekkel próbálják palástolni.

Ami pedig a 2006-os Önök által “rendőrterrornak ” nevezett eseményeket illeti: szomorúan olvasom, hogy az Önök olvasatában a szabadságvágy egyenlő a gyújtogatással, a rombolással, az erőszakkal. Mi -ellentétben Önökkel- egy normális nyugodt országot szeretnénk, ahol nincs helye az Önök által hangoztatott nyilas eszméknek, ahol a nemzeti ünnepünkön családok békében ünnepelhetnek az ország városaiban, nem tartva attól, hogy a “békés tüntetők” Molotov koktélokat dobálva, magukból kifordulva támadnak a honfitársainkra” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumban.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik