Belföld

Nyáron elérhetőbb lesz a világ

Ferihegy (ferihegy)
Ferihegy (ferihegy)

Számos új járat indul a nyári utazási szezonban a budapesti repülőtérről.

szerint kiemelte: Már most látható, hogy számos desztináción egyre nagyobb verseny kezd kialakulni, aminek végső soron az utasok lesznek a nyertesei – emelte ki Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója a közleményben. A járatnyitások nagyjából egyformán oszlanak meg a hagyományos és diszkont szektor légitársaságai között.

A március végétől érvényes nyári menetrendi időszakban az SAS skandináv légitársaság heti 5 koppenhágai járatot indít Budapestről. A Norwegian pedig Helsinkivel egészíti ki uticélkínálatát a magyar fővárosból.Szentpétervárra április 28-án indítja el új járatát az orosz UT air légitársaság, amelynek járatai heti két alkalommal repülnek majd. A Wizz Air idén Európán kívüli desztinációkkal is bővíti kínálatát, június 17-től indítja új, bakui járatát, majd október 28-tól heti négy járata közlekedik Budapest és Dubai között.

A nyugat-európai régióba induló járatok száma is növekszik. Májustól heti tízről tizenkettőre emeli járatai számát az airberlin német légitársaság a magyar és a német főváros között. Ugyancsak változik Hollandia és Magyarország között a légi összeköttetés: mivel a KLM napi négyre emeli az amszterdami járatok számát, a holland légitársaság diszkont cége, a Transavia pedig mostantól Budapestről Rotterdamba repül, és ezzel újabb holland város jelenik meg a BA útvonalhálózatában.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai 2012-ben 41 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 8,5 millió utast szállítottak 41 ország mintegy 93 városába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik