Belföld

A HaHa kötődése Orbánhoz, Áderhez, Pokornihoz

A Hallgatói Hálózat blogja kiderítette, hogy egyik tagjuk együtt síelt és táncolt is Orbán Ráhellel.

A Hallgatói Hálózat ironikus bejegyezésben vallja be, hogy noha „papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett konzervatív és jobboldali politikai szervezetek holdudvarához”. Ennek igazolására írják, hogy G. Szabó Dániel, az ELTE-ÁJK hallgatója „nem titkolja, hogy Martonyi János külügyminiszter volt irodájában, később pedig a kormány párizsi nagykövetének jelenlegi irodájában gyakornokoskodott. Azt is büszkén vállalja, hogy együtt síelt, sőt, táncolt is Orbán Ráhellel, Orbán Viktor miniszterelnök lányával. A kétszer is a Fideszre szavazó ifjú cserkész közösen dolgozott az EMMI jogelődjével, a NEFMI-vel egy ENSZ ifjúsági programon”.

Ha ez nem lenne elég az önleleplezéshez, akkor hozzáteszik, hogy „Kóbor Andrea, a Hallgatói Hálózat ismert arca annak ellenére tartja magát függetlennek, hogy 2010-ben a belgrádi követségen a polgári kormány Külügyminisztériumának alkalmazottjaként dolgozott. Az ifjú Ákos-rajongó hölgy 2011-ben a Fiatal Európa Szerkesztőség tagjaként tudósított a jobboldali kormány EU elnökségéről…”.

Ráadásul a Hallgatói Hálózat aktivistái nemcsak a jobboldali, konzervatív holdudvarhoz kötődnek, hanem személyesen a polgári oldal vezetőihez. „Turai Eszter Korrina apja Pokorni Zoltán fideszes országgyűlési képviselővel, az oktatási bizottság elnökével, az első Orbán-kormány oktatási miniszterével, míg Szilágyi Áron András apja Áder János jelenlegi köztársasági elnökkel, az Országgyűlés volt elnökével együtt volt katona. Az erdélyi származású Birtalan Gyula Gergő apja viszont Kövér Lászlóval, az Országgyűlés jelenlegi elnökével, Németh Zsolttal – a Johannita Lovagrend tagjával – és Tőkés Lászlóval ápolt baráti kapcsolatot a romániai rendszerváltás idején” – emlékeztet a a HaHa blogja visszavágásként arra, hogy a Magyar Nemzet hétfőn arról írt, hogy Amerikából érkezett közösségszervezők segítik a Hallgatói Hálózat tagjait. A lap szerint a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak.

A Hallgatói Hálózat blogjában idézett aktivista, Kóbor Andrea a Klubrádiónak azt mondta: valóban adott nekik tanácsokat egy civil mozgalom a hétvégén, de a Magyar Nemzetben leírtakkal ellentétben szó nincs politikai elfogultságról, mert elismert oktatókról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik