Belföld

Szerdán országos diákmegmozdulás

diáktüntetés (diáktüntetés, diák, hallgató, )
diáktüntetés (diáktüntetés, diák, hallgató, )

A hétfői ELTE-demonstráció után szerdán a fővárosban és vidéken is tüntető akciók lesznek a felsőoktatási keretszámok ellen.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Választmánya pénteki rendkívüli ülése után bejelentette, hogy a következő időszakban tüntető akciókkal kívánnak fellépni a kormány elfogadhatatlan oktatáspolitikájával szemben. Első alkalommal jövő héten szerdán Budapesten és az ország más felsőoktatási központjaiban lesz demonstráció.

A hallgatók azt követelik, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a kormány a felvételi keretszámokat, törölje el a hallgatói szerződés intézményét, és vezesse be a tandíjmentes felsőoktatást. A HÖOK tegnap felvette a kapcsolatot a felsőoktatás más érdekeltjeivel, első körben a Magyar Rektori Konferenciával, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével, valamint a Hallgatói Hálózattal. A cél valamilyen együttműködés kialakítása.

Az egyetemi és főiskolai hallgatói önkormányzatok saját intézményeikben sztrájkbizottságot hoznak létre a helyi cselekvési terv kidolgozására.

„Addig is mindazokat, akik törekvéseinkkel egyetértenek, arra biztatunk és kérünk, hogy csatlakozzanak a hétfő délután 4 órára az ELTE Lágymányosi Campusára meghirdetett hallgatói megmozduláshoz is” – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik