Belföld

Orbánt meghívni nem kell félnetek

orbán viktor-matolcsy györgy (orbán viktor, matolcsy györgy, )
orbán viktor-matolcsy györgy (orbán viktor, matolcsy györgy, )

Az [origo] banki körökből úgy tudja: Orbán nem akar bankárokkal konferenciázni. Matolcsy tárcája cáfol.

A Magyar Bankszövetségnek utolsó pillanatban kellett lemondania a modern magyar bankrendszer létrejöttének 25 éves évfordulója alkalmából szeptember 28-ára összehívott konferenciát, mert Orbán Viktor és Matolcsy György is hirtelen lemondta szereplését – értesült az [origo] banki körökből. A rendezvényen hazai és európai banki nagyágyúk, magyar és uniós banki hatóságok vezetői vettek volna részt.

A meghívást a kormányfő és minisztere elfogadta, a programot ennek megfelelően állították össze, pár napja mégis lemondták a részvételt, és a lap szerint meg is üzenték, hogy rossz ötletnek tartanák, ha a bankok ünnepelnének. A konferencia így elmarad.

A miniszterelnök sajtófőnöke a lapnak tagadta, hogy Orbán elfogadta volna a felkérést. Havasi Bertalan azt írta, “a miniszterelnök nem mondta le a részvételét, hiszen ilyen felkérést nem is fogadott el”. Nevük elhallgatását kérő banki források ezt cáfolták.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a bankszövetség konferenciáját technikai okok miatt halasztotta későbbre, amiről időben tájékoztatták a tagokat és a meghívottakat. Amennyiben a Bankszövetség egy későbbi időpontban megrendezi a konferenciát, azon a kormány magas szinten képviselteti magát – írta Matolcsy György tárcája.

A kommunikációs zavar nem új. A bankszövetséggel korábban a kormány nem egyeztetett az új bankrendszer létrehozásának tervéről sem. A miniszterelnök általánosságban megfogalmazott kijelentését a sajtóból ismerték meg. Az elképzelésről részletes, közvetlen információkkal nem rendelkeznek.

A Magyar Bankszövetség a Magyarországon, a magyar gazdaság részeként munkálkodó tagjait – bankokat és pénzügyi szervezeteket – képviseli. Tagjaik egyöntetűen elkötelezettek Magyarország sikeréért – függetlenül attól, hogy az adott bank tulajdonosi köre hány országból tevődik össze. .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik