Belföld

Soproni kettős gyilkosság: szülők, tanárok, osztálytársak a gyanúsított fiúkról

"Ne haragudj, anya, nem csináltam semmit!" – ezzel szállt ki szerda este a rendőrautóból Csornán a házuk előtt M. Tamás, a keddi soproni kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja.

Tamás még annyit mondott, ő a lövészklub előtt az autóban ült, s fogalma sem volt róla, hogy mi folyik odabent.

A 39 éves asszony a Kisalföldnek elmondta: Tamás faipari tanuló. Rendszeresen szakmai versenyekre jár. Legutóbb Szombathelyről hozott haza érmet és oklevelet. Most meg Belgrádba készült egy szakmai versenyre. Jóindulatú, szüleit, nagyszüleit szerető fiú, a horgászat a hobbija. „Ha két órát késett, már hazatelefonált, hogy ne aggódjunk miatta” – mondta az anya, aki meg van győződve fia ártatlanságáról. A szülők a négy gyerekkel és a nagyszülőkkel élnek együtt egy csornai családi házban. A történet folytatását itt olvashatják.

A fiúk mindhárman a soproni Roth-szakközépiskola fafeldolgozó technikusi szakképző osztályának a diákjai voltak. Szerdán reggel bementek az iskolába, a rendőrök onnan vitték el őket. Egyikük Vámosszabadiból, másikuk Hidegségről, harmadikuk Csornáról járt Sopronba. Utóbbit amibíciózus ács-tanulónak mondták tanárai, a hidegségi fiú édesanyját elveszítette, apja nevelte, bátyja végzett pap, ő több nyelven beszélt. Bár neki is voltak igazolatlan hiányzásai tanárai szerint a vámosszabadi fiúval volt a legtöbb fegyelmi probléma. Az osztálytársak és tanáraik nyilatkozatát itt találják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik