Belföld

Rablásokhoz akartak fegyvert szerezni a soproni gyilkosok?

A soproni Anger réti sporttelepen két férfit öltek meg kedden este.

13.50 A rendőrség tájékoztatása alapján Sopronban egy 53 éves férfit, ő a lőtér vezetője és 43 éves ismerősét ölték meg tegnap éjjel. Ő a lőegylet vezetőjét látogatta meg, és az ő hozzátartozói jelezték azt a rendőröknek, hogy eltűnt.

Mivel tudták, hogy hova indult, a rendőrök is a lőtéren keresték először, így találtak rá a vérengzés áldozataira. Mivel készpénz és fegyverek is eltűntek, forró nyomon indultak az elkövetők után tegnap éjszaka. A készenléti rendőrség egységét is Sopronba irányították, hisz feltételezhető volt, hogy ismételten használni fogják a zsákmányolt fegyvereket a rablógyilkosok. A Győr24 úgy tudja, forrónyomos üldözés eredményeként fogták el a három feltételezett tettest. Közülük ketten soproniak. Feltételezhető, hogy későbbi bűncselekmények elkövetéséhez akartak a gyilkosság árán fegyvereket szerezni.

12.38. Információink szerint a gyilkosság további részleteiről a rendőrség Budapesten tart sajtótájékoztatót 13 órakor.

12.32. A Győr24 úgy értesült: a gyanúsítottak a lőegylet tagjai, huszonéves fiatalok. A lőegylet vezetője mellett megölt férfit a hátán érték a lövések, több is. Valószínűleg menekülni próbált.

10 óra 15 perc – Gyászol a soproni sportélet, a rendőr nyugdíjasok egyesülete. A lövésztársak is megdöbbentek a szörnyű tragédia miatt. Mint azt az áldozat egyik társa a kisalfold.hu-nak elmondta: nagyon nehéz lesz pótolni a vezetőt, hiszen ő volt a soproni lövészsport hajtómotorja. A mindene volt a lövészet, nagy űrt nagy maga után.

10 óra 7 perc – Elfogták a kedd éjjeli soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit – értesült rendőrségi forrásból az MTI szerdán.

Az információk szerint három embert gyanúsítanak az ügyben, a kihallgatásuk folyamatban van.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az MTI értesüléseit. Azt közölte, hogy délután sajtótájékoztatót tartanak az üggyel összefüggésben.

9 óra 45 perc – Az MTI helyszínről származó információja szerint kevéssel kedden este fél tíz előtt érkeztek a helyszínre a készenléti rendőrség egységei. A nyomozás alakulását jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás közlése szerint “kivégzésszerűen” ölték meg a két férfit, akiknek esélyük sem igen volt a védekezésre.

Kocsis Tünde alezredes közlése szerint az egyik áldozat a lövészklub elnöke, a másik az egyik tagja – tudta meg a Győr24. Az ügyben a megyei főkapitányság több emberen elkövetett emberölés ügyében nyomoz.

9 óra 35 perc – A helyszínről pénzt és fegyvereket is magukkal vittek a támadók. A kisalfold.hu információi szerint az áldozatok egyike a helyi lövészklub vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik