Belföld

Megvannak a Jobbik államfőjelöltjei

Nagyvonalúságot kértek Orbán Viktortól. A jelölteknek rendben van a doktorijuk – állítja az ellenzéki párt.

Morvai Krisztinát, a párt európai parlamenti képviselőjét és Für Lajos volt országgyűlési képviselőt jelöli a Jobbik a köztársasági elnöki posztra – jelentette be Vona Gábor. A jelöltekkel kapcsolatban a párt elnöke hangsúlyozta: mindketten voltak már korábban is államfőjelöltek, mindketten egyetemi tanárok és rendben van a doktorijuk, egyikük sem tagja a Jobbiknak, nemzeti elkötelezettségük megkérdőjelezhetetlen és mindketten hitelesek civilként és közéleti szereplőként is.

Az ellenzéki párt arra kéri Orbán Viktort és a kormánypártokat, hogy “legyenek nagyvonalúak”, és ne egy “újabb kegyeltjüket” válasszák meg államfőnek, hanem tegyék lehetővé a többes jelölést az új államfő megválasztásakor, és ne rendeljenek el kötelező szavazást sem a képviselőik között.

Vona ismertetése szerint a Jobbik három szempontot vett figyelembe a jelöltjei kiválasztásakor: álljanak pártpolitikai keretek fölött, legyenek közéletileg feddhetetlenek, és a “valódi nemzeti sorskérdések” iránt legyen bennük kellő szándék az aktivitásra. A Jobbik elnöke szerint ugyanis Schmitt Pál semmilyen érdemi saját gondolattal nem állt elő”, fakó és színtelen volt a munkája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik