Belföld

Selmeczi süket, mert Himnusz-gyalázásról beszél?

A Fideszt – szóvivője szerint – megdöbbentette a hír, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alternatív államfője Dopeman lett.

Selmeczi Gabriella közleménye szerint a kormánypárt azért furcsállja a döntést, mert a rapper „legutóbb a Himnusz meggyalázásával szerzett magának kétes értékű hírnevet”. A Fidesz szerint így „kérdés, hogy a hosszas keresgélés után végül a posztra legméltóbbnak ítélt közszereplő a nemzeti ünnepen is elő fogja-e adni botrányos Himnusz-átiratát”.

A Fidesz-szóvivővel ellentétben a rendőrség szerint Dopeman nem gyalázta meg a Himnuszt, ezért meg is szüntették a nyomozást az ügyben. Nem valósult ugyanis meg a nemzeti jelkép megsértése – tudatta szerkesztőségünkkel a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).  A rendőrség szerint a negatív társadalomkritika nyomatékosításához felhasznált trágár szavakról egyértelműen megállapítható, hogy azok nem Magyarország Himnuszára vonatkoznak.

Korábban Dopeman a Hír24-nek azt mondta, hogy ő nem nyúlt a Himnuszhoz, mint nemzeti jelképhez! Kölcsey szövegéhez nyúlt, egy vershez, ami benne van az általános iskolai irodalomkönyvben. Ki lehet nyitni, el lehet olvasni. A Himnusz meg egyébként közkincs. Abból idézett és erre számtalan példa van a világban, hiszen a Sex Pistols is átírta a brit himnuszt, ezért “nagyon rossz kapukon dönget, aki itt próbál fogást találni. Ez nem a magyar nép elleni dal. Ha ebből valaki azt fogja föl, hogy ez egy himnuszgyalázás, akkor kurvára nincs képben, és vak meg persze süket is”.

A nemzetközi baloldalnak már az ünnepeink sem szentek? – kérdezte külön közleményben Selmeczi Gabriella, aki szerint folytatódik a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen. “Már március 15-i nemzeti ünnepünk sem szent az MSZP-s, SZDSZ-es külföldi elvbarátok számára.”

A Fidesz-szóvivő szerint az ünnepre érkező “francia értelmiségiek” kettős mércével mérnek, hiszen nem emelték fel szavuk a rendőrterror, a szocialista korrupciós gépezet, a költségvetési adatok meghamisítása ellen. Mindennek ellenére a Fidesz bárkit szívesen lát Magyarországon, aki meg akar győződni arról, hogy “a magyarok új irányt szabtak országuknak, együttes erővel törekednek hazájuk felemelésére, és békésen, méltósággal ünneplik az 1848-as forradalom emléknapját”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik