Poszt ITT

Király lenne Pityinger László

Szókimondó, avagy a nyugalom megzavarására alkalmas interjú Dopemannel.

 


Fotó: Hír24 / Neményi Márton

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyészség a himnuszos dalod miatt. Az egyik szélsőjobboldali portál arra bíztatta olvasóit, jelentsenek fel nemzeti jelkép meggyalázása miatt. Azt látom, hogy talán még élvezed is a felhajtást. Jól jön a következő lemezhez a hírverés?

A lemeznek nincs jelentősége. Egy darab lemezt nem ad el senki. Pénzes letöltés Magyarországon nincs. A Bikini dobosa, Mihalik Viktor például busszal jár. Ma a piac olyan állapotban van, hogy a rock sztárdobos BKV-zik. Én még nem vagyok ilyen helyzetben. Ezért léptem arra az útra, hogy a Duna jegén megkoronáztatom magam. Ez működőképesebb, mint a popipar. Ha az egész szórakoztató-ipari birodalmat nézem, ami a DopeManTV, illetve az én személyem körül van, akkor viszont azt mondhatom: köszönöm szépen kurucinfo!

De ha lecsuknak a Himnusz gyalázása miatt, akkor ennek annyi. Még a jég is elolvad, mire kiengednek!

Akkor majd utána.

Nem félsz…

Mitől?! Hogy lecsuknak? Sok barátom van nekem ott. Nem tudnak olyan helyre küldeni, ahol ne lenne ismerős… De ez egy hülyeség! Nem épelméjű! Tudod az elején nevettem rajta. Most már kezdek berágni.

Amikor kimentél a tesóddal az Erzsébet hídra akkor nem gondoltad, hogy ebből botrány lesz? Példa lehetett előtted. Néhány éve az Anima is hozzányúlt a Himnuszhoz. Volt is botrány. Igaz őket még nem jelentették fel talán.

Én nem nyúltam a Himnuszhoz, mint nemzeti jelképhez! Én a Kölcsey szövegéhez nyúltam. Egy vershez, ami benne van az általános iskolai irodalomkönyvben. Ki lehet nyitni, el lehet olvasni. A Himnusz meg egyébként közkincs. Én mindössze annyit tettem, hogy idéztem a Himnuszból. Erre számtalan példa van a világban. A Sex Pistols átírta a brit himnusz szövegét, Jimmy Hendrix szétgitározta, pedig az amerikaiaknál nacionalistább nép a világon nincs. És mindenki azt mondta, ez jó. Én azt gondolom, nagyon rossz kapukon dönget, aki itt próbál fogást találni. Ez nem a magyar nép elleni dal. Ha ebből valaki azt fogja föl, hogy ez egy himnuszgyalázás, akkor kurvára nincs képben, és vak meg persze süket is.

Egyre direktebben politizálsz.

Mert egyre direktebb a helyzet. De ha emlékszel nekem már a Gyurcsány-kormány alatt is volt olyan lemezborítóm, amikor a Gyurcsányt meg az Orbánt felraktam egy rakétavető célkeresztjébe. Már akkor rappeltem arról, hogy nekem mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány. Mind a kettőre rímel a sátán. Már a Gangxsta és a Kartel időszakban sokszor rám szóltak, hogy túl kemény vagyok, mert akasztással fenyegetem a titkos ügynököket. Én mindig vittem ezt a vonalat. Az én zeném több komponensből áll. Mindenki azt vesz le belőle, amit akar. Lehetek gondolkodó, politikus, rapper, vagy antiszociális bűnöző, szociopata, bármi!

Tüntetésen fellépni és bíztatni a tömeget, én korábban még nem láttalak.

A millás tüntetésnél én mentem oda és mondtam, szívesen kiállok, mert azt gondolom, hogy egy átlagos demokráciában az embereknek nem az a fő joga, hogy négyévente megválasszák az újabb embert, aki majd szívja a vérüket, meg hülye rendelkezésekkel elveszi a pénzüket és elkölti. A vélemény- és szólásszabadság a legfontosabb demokratikus jog. Ennél nincs fontosabb. Ha valaki ezt korlátozni akarja, akkor az menjen a picsába. Én olyan szinten demokrata vagyok, hogy nem érdekel, ha a horogkereszt a homlokán virít valakinek és sieg heilezik minden percben. Joga van elmondani amit, akar. Mert egy egészséges társadalom, mint egy egészséges immunrendszer a betegséget legyőzi és kiveti magából. A rossz gondolatokat, meg a rossz ideológiákat nem politikai korrektséggel kell megfékezni, hanem egészséges gondolatokkal és egészséges társadalommal. Én egy leszakadt világnak vagyok a hírmondója.

Ha követem a logikádat, akkor egyszer, ha meggyógyul ez az immunrendszer, akkor majd téged győz le és vet ki.

Az nem lesz soha. Ez az én szerencsém!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik