Belföld

Mégsem maradtak éhesen a diákok

Az önkormányzat szóvivője szerint a menza nélkül maradt helyeken többnyire "találékonyan" megoldották a diákok ellátását.

Egyetlen diák sem maradhat éhen amiatt, mert a Pest megyei önkormányzat fenntartásában működő 18 középiskolában a szolgáltató, a megyeháza jelentős tartozásával összefüggő “ellehetetlenülésre” hivatkozva, szünetelteti a közétkeztetést –- mondta az önkormányzat szóvivője pénteken az MTI-nek.

Ambrus András közlése szerint az érintett oktatási intézmények, illetve települések vezetői pénteken többnyire “találékonyan” megoldották a diákok ellátását, miközben a megyei vezetés folyamatosan egyeztet a “hogyan továbbról” a szolgáltató HunGast Kft.-vel, valamint a kormányzattal.

A szóvivő elmondta, a megyei önkormányzat legfőbb célja az étkeztetési rend mielőbbi helyreállítása, vagyis az, hogy hétfőtől minden érintett intézményben ismét legyen főzés. Az, hogy a jelenlegi szolgáltató biztosítja-e majd a melegételt, vagy valaki más, a céggel folytatott tárgyalások kimenetelének függvénye – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik