Közélet

Magyarországon meg se vizsgálták, Szlovákiába ment kórházba, ahol egyből meg is műtötték

Vizsgálat nélkül elküldték a komáromi orvosi ügyeletről, mert nem vették komolyan a panaszait – állítja egy 76 éves férfi az RTL Híradónak.

Az esett még tavaly ősszel történt, amikor a férfinak annyira fájt a hasa, hogy állításuk szerint az ájulás határán volt már, és szinte szürke volt a bőre. Ennek ellenére a komáromi kórházban nem foglalkoztak vele érdemben. A férfi lánya így emlékszik erre: „Apu lefeküdt a padra. Mondtam, hogy itt el fog ájulni. Mit csináljak? Hirtelen nem tudtam, mit csináljak. Mentőt hívjak? Taxit hívjak? Taxit hívtam. Beültünk a taxiba és kérdeztem, melyik a legközelebbi olyan kórház, ahova beérek vele.”

A taxis átvitte őket a szlovák oldalra, és abban a kórházban a férfit alaposan megvizsgálták, és még aznap megműtötték.

„Közölték, hogy a bél egy 9,5 centis szakaszon begyulladt és befordult. Az ottani doktornő azt mondta, hogy ha akkor nem viszem be, pár órán belül meghal” – mesélte Éva.

Elismerésem. Kiváló orvosok. Becsületesek, rendesek. Nem úgy, mint az a magyar doktornő. Ahol fizettem 40 évig. Nagyon köszönöm nekik, hogy megmentették az életemet

– mondta Attila  a szlovákiai kórház orvosairól.

Az ügyeletet szervező Országos Mentőszolgálat ellen pert fontolgatnak. Már meg is keresték őket, 3,5 millió forint kártérítést kértek. Az OMSZ azonban – az ügyben lefolytatott belső vizsgálat eredményére hivatkozva – elutasította az igényüket.

Az OMSZ szerint nem történt az ügyben szakmai hiba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik