Élet-Stílus

Drogba szétlőtte az Arsenalt – videó

Esélye sem volt a Chelsea vendégeként az Arsenalnak az angol bajnoki forduló zárómeccsén. Két katasztrofális védelmi hibát Drogba könyörtelenül megbüntetett, az Ágyúsok helyzetig se nagyon jutottak.

A Manchester Unitedhez hasonlóan egy héttel később a másik bajnoki esélyes, a Chelsea is szétszedte az Arsenalt. Az Ágyúsoknak esélyük sem volt a londoni derbin, miután már a nyolcadik percben hátrányba kerültek. Terry csúsztatott meg egy szögletet, és az Arsenal-védelem „csak” Drogbát hagyta teljesen egyedül a hosszú saroknál.

Percekkel később Arsavin tüzelt közelről, de lövését Cech kifogta, a másik oldalon viszont Drogba másodszor sem hibázott. A Chelsea villámgyorsan lekontrázta az Arsenalt, Anelkára három védő váltott ki, Drogba pedig egy remek csel után védhetetlen gólt zúdított a hálóba.

A szünetig tűzijátékot rendezetek a Kékek, a teljesen elbizonytalanodott vendégvédelmet jó pár alkalommal megkavarták, újabb gól azonban már nem született. A fordulás után hiába küldte Wenger Bendtnert, Rosickyt és Ebouét, csak rögzített helyzetekből tudott némi veszélyt kialakítani Cech kapujánál az Arsenal.
Drogba még lőtt a hajrában egy irtózatosan nagy kapufát, az eredmény azonban már nem változott. A Chelsea győzelmével visszavette a vezetést a tabellán. Carlo Ancelotti csapata két ponttal előzi meg a Manchester Unitedet, az Arsenal ezzel a vereséggel végleg kiszállt a bajnoki versenyfutásból, kilenc pontos hátránnyal követik a londoni riválist.

premier league, 25. forduló

Chelsea-Arsenal 2-0 (2-0)
Gól: Drogba (8., 23.)

Birmingham City-Wolverhampton Wanderers 2-1 (0-1)
Gól: Phillips (80., 85.), illetve Doyle (42.)

Korábban játszották:
Tottenham Hotspur-Aston Villa 0-0
Manchester United-Portsmouth 5-0
Bolton Wanderers-Fulham 0-0
Burnley-West Ham United 2-1
Hull City-Manchester City 2-1
Stoke City-Blackburn Rovers 3-0
Sunderland-Wigan Athletic 1-1
FC Liverpool-Everton 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik