Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: mobillal irányított motoros gördeszka

GroundSurf névre keresztelte a Ratleads párizsi székhelyű fejlesztő azt az elektromotorral működő gördeszkát, amit akár mobilunkkal is irányíthatunk. A földi szörfdeszka egyébiránt beépített mozgásérzékelővel rendelkezik, azoknak, akik a hullámok lovaglása után az aszfaltot választják.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Tetőről tetőre költöző design szálloda
Kortárs kávés virágcserép
Az eltűnő lépcsők esete

A GroundSurf elektromotorját a hátsó, felfüggesztett kerekekbe beépített szenzorok irányítják: előredőlésre elindul, hátradőlésre lassít, vagy megáll. A kerekek előtt kapott helyt a motor és az akkumulátor. A háromkerekű deszkában bluetooth is van, amely kapcsolatot teremthet mobiltelefonunkkal, ha arra rátöltöttük a megfelelő programot. Az érintőkijelzős telefon ezután vezérlőként működik: egy ujjmozdulattal gyorsíthatunk, vagy fékezhetünk. A szörfdeszkákat gyártó Ratleads 2008 tavaszára ígéri a piacra dobást, a fogyasztói ár 1800-2100 dollár (312 ezer-365 ezer forint) között lesz.

Csúcsfogyasztó: mobillal irányított motoros gördeszka 4

Nézze meg képgalériánkat!


Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a lap alján!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik