Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: tetőről tetőre költöző design szálloda

Városról városra költözik a Hotel Everland, amely hotel, kiállítótér és a kiállítás tárgya is egyben. Az alkotásban nem olcsó megszállni, azonban felejthetetlen élményt nyújt.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Kortárs kávés virágcserép
Az eltűnő lépcsők esete
Design mobil a Porsche-től


A svájci L/B művészpáros – Sabine Lang és Daniel Baumann – kreációja a Hotel Everland névre hallgató, unikális, a 60-as évek dizájnvilágát tükröző és egyben futurisztikus mozgatható lakótér. A funkcióját hotelként, kiállítótérként és a kiállítás tárgyaként is betöltő alkotás létrehozásában a művészek arra törekedtek, hogy összemossák a privát szférát és a közterületet. Míg este 6-tól foglalással hotelszobaként működik a Hotel Everland, amelyhez reggeli is jár szervizzel, addig napközben az alkotás nyitva áll a látogatók előtt. A 33 négyzetméteres szobában nappali, hálószoba franciaággyal és fürdő került kialakításra. A vendégeket arra ösztönzik, hogy „lopják el” a törölközőket, és hagyjanak hátra egy lemezt, amit ottlétük alatt hallgattak. A Hotel Everland a lipcsei Kortárs Művészetek Múzeumának tetejéről költözött át nemrég az Eiffel-toronnyal szemben lévő párizsi Palais de Tokyo tetejére. A 120 ezer forintot meghaladó árban egy Mini Cooper autó használata és az ügyeletes szobainas is benne van – a nagy érdeklődésre való tekintettel a hotel csak egy éjszakára foglalható.



Csúcsfogyasztó: tetőről tetőre költöző design szálloda 4

Szoba kilátással – Nézze meg képgalériánkat!


Szobafoglalás, panorámás körbetekintés és egyéb információ itt: http://www.everland.ch/


Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a lap alján!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik