Élet-Stílus

Németh és Simon Liverpoolba igazolt

Ötéves szerződést kötött a Liverpool az MTK két fiatal támadójával, a 18 éves Németh Krisztiánnal és a 17 éves Simon Andrással. A csatárokat próbajáték nélkül vásárolták meg, és nem korosztályos csapatban, hanem a Benitez által irányított tartalékcsapatban kapnak majd lehetőséget. A csatárok vételárát a Liverpool egyelőre nem közölte.

Kapcsolódó linkek

liverpoolfc.lap.hu
sport.lap.hu

A játékosokat menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint mindkét játékossal öt éves szerződést kötött a legpatinásabb angol klub pénteken késő este – jelentette az MTK honlapja. Németh Krisztián és Simon András pénteken orvosi vizsgálatra utazott ki Liverpoolba Rafael Benitez menedzser kérésére, és a csapat Melwood-i főhadiszállásán a spanyol tréner jelenlétében látták el kézjegyükkel azt a szerződést melynek értelmében június végén már mindketten Liverpoolban kezdik el a felkészülést.

Benitezzel készülnek

A 18 éves Németh Krisztiánnak és a 17 éves Simon Andrásnak egyaránt profi szerződést kínált a Liverpool, aminek értelmében a fiatal játékosok nem az életkoruknak megfelelő korosztályos csapatokhoz, hanem a szintén Rafael Benitez közvetlen irányítása alatt álló Liverpool reserve (tartalék) csapatához kerülnek.

A két játékos jövőjével kapcsolatos tárgyalások teljes titokban zajlottak az elmúlt fél évben, melynek során a Liverpool szakmai stábja számos alkalommal látta edzéseken, mérkőzéseken és az agárdi Sándor Károly Akadémián a labdarúgókat.

Nem volt próbajáték

A játékosokat képviselő és szintén Liverpoolban tartózkodó Careers Management Group vezetői elmondták, hogy a két fiatal labdarúgó esetében nem volt szükség egyetlen próbajátékra sem, ami ennyi idős korú játékosoknál egy ilyen szintű klub esetében szinte példátlannak mondható.

“Fél éve zajlottak az egyeztetések. A tárgyalásokat olyannyira titokban kellett tartani, hogy a két játékos csak néhány napja tudta meg, hogy ugyanahhoz a csapathoz szerződhet. András már télen kint volt Liverpoolban néhány napot, ahogy az angoloknál ez szokás, mindent megmutattak neki, megismerkedhetett a klub légkörével. Krisztiánnál ezt pénteken tették meg” – nyilatkozták a CMG vezetői.


Az ügy anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mivel a megállapodás értelmében ezekről az információkról csak a liverpooli klub adhat tájékoztatást. Brit szokás szerint azonban valószínűleg a Liverpool közli majd, hogy milyen összeggel gazdagodott az MTK.


Nem rontott rajtuk a hazai légkör


A 18 éves Németh Krisztián Győrből került a fővárosi csapathoz, amelynek a csatársorában állandó a helye. 36 élvonalbeli mérkőzésén idáig 14 alkalommal volt eredményes a fiatal támadó, akit Várhidi Péter a válogatottba is behívott, igaz a nemzeti címeres mezt idáig még nem húzhatta magára.

Az egy évvel fiatalabb Simon András az SBTC-től érkezett, és mindössze egyszer kapott lehetőséget Garami Józseftől a “nagyok” között. A támadó az MTK utánpótlás-csapatában futballozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik