Két kígyót nyelt le egyben egy sikló

Aztán fel is öklendezte őket, és az egyik túlélte az esetet.

Két kígyót öklendezett fel egy sikló az Egyesült Államokban, a kutatók meglepetésére egyikük életben is maradt – írja a Live Science. Az esetről egy georgiai állatvédelmi szervezet számolt be Facebook-oldalán, amelynek tagjai a védett keleti indigósiklókat (Drymarchon couperi) kutatták, amikor szemtanúi lettek a különös jelenetnek.

A csapat egy csaknem 1,5 méter hosszú indigósiklóra bukkant, amely mellett egy fiatal patkánykígyó (Colubrinae) és egy gyémánt csörgőkígyó (Crotalus adamanteus) is feküdt. A szakértők szerint a két kisebb csúszómászót a sikló egyértelműen lenyelte, majd valamiért kihányta.

A patkánykígyó nem élte túl az esetet, a csörgőkígyó viszont meglepő módon egy órával megtalálása után életjeleket mutatott, és látszólag egyáltalán nem viselte meg a megpróbáltatás.

A vadvédelmi szervezet szerint az incidens kiválóan bemutatja, hogy az indigósiklók nagyszerű vadászok, ahogy azt is, mennyire kemény fából faragták a csörgőkígyókat.

Azt nem lehet biztosan megállapítani, hogy a sikló miért öklendezhette fel zsákmányát. Elképzelhető, hogy egy ragadozó elől akart elmenekülni, amiben hátráltatta volna, hogy tele a hasa, de az is lehet, hogy a kutatók jelenléte izgatta fel annyira, hogy kihányja lakomáját.

Kapcsolódó
Egyben nyelte le egyik óriáskígyó a másikat
Saját magánál is nagyobb, kockás piton falt fel egy szalagos tigrispiton.