Vécén ülve harapta herén a férfit a kígyó

A thaiföldi férfi egy vécékefével verte agyon a pitont.

Egy 3,5 méter hosszú piton harapott herén egy férfit Thaiföldön, bangkoki otthonában – írja a Daily Mail. Thanat Thangtevanon a vécén ült, amikor az állat megtámadta, a hüllő korábban a vezetékekben rejtőzött.

A férfi erős fájdalmat érzet, majd benyúlt a vécébe, ekkor fedezte fel a kígyót. A sérülés vérzett, nemi szervbe még mindig kapaszkodó pitont végül a vécékefével verte agyon, a tetemről és a helyszínről pedig videót készített.

Thangtevanon kiemelte: szerencse, hogy nem egy mérges kígyó támadta meg. Az eset után azonnal kórházba sietett, ahol tetanusz elleni védőoltást kapott. Az orvosok szerint a seb nem mély, ezért öltésre nem volt szükség.

Thaiföldön nem először támadt kockás piton vécéző emberre. A faj egész Délkelet-Ázsiában előfordul, és a mocsarak, erdők és csatornák mellett lakott területeken is felbukkan, ahol gyakran kerül konfliktusba az emberrel.

A kockás piton a világ egyik legnagyobb kígyója, amely képes méretes prédákat is elejteni, igaz, az embert alapvetően nem tekinti zsákmánynak.