Tudomány

Közel 50 év után bukkanhattak Jimmy Hoffa holttestének nyomára

Garam / Wikimedia Commons / CC0
Garam / Wikimedia Commons / CC0

Az FBI elkezdett vizsgálni egy egykori New Jersey-i hulladéklerakót, amelyet korábban környezeti katasztrófa sújtotta helyszínné nyilvánítottak – írj a Live Science.

A cél Jimmy Hoffa holttestének megtalálása, a hírhedt szakszervezeti vezető titokzatos körülmények között tűnt el 1975-ben.

Hoffának szoros kapcsolatai voltak a New Jersey-i maffiával. Eltűnése napján épp az egyik helyi szervezet capodecinájával, Anthony Provenzanóval találkozott volna. Az eset az elmúlt években Martin Scorsese 2019-es Az írje miatt került ismét az érdeklődés középpontjába. A filmben Al Pacino alakította a szakszervezeti vezetőt.

Kapcsolódó
De Niro a bűnbánó gengszter, ám az üvöltöző Al Pacino ellopja a show-t
Az írben egy idős bűnöző számot vet az életével, egy idős rendező pedig kedvenc műfajával, a gengszterfilmmel. Kritika.

A szövetségi ügynökök október 25-én és 26-án keresték fel a Jersey Cityben található helyszínt, ahol felméréseket végeztek. A telep egyik korábbi dolgozója, Frank Cappola halálos ágyán azt mondta, azonosítatlan emberek azzal bízták meg az apját, hogy 1975-ben egy acélhordóban 4,5 méter mélyre temesse Hoffa testét. Cappola ekkor 15 éves volt.

A férfi 2020-ban, halála előtt eskü alatt tett nyilatkozatot. Mint mondta, 1975-ben egy nap egy fekete limuzin állt be a szemétlerakó udvarára, a kiszálló idegenek pedig olyan utasításokat adtak apjának és egy másik munkásnak, amelyeket évtizedeken át nem értett teljesen. Apja 2008-ban, halála előtt árulta el fiának, hogy az idegenek arra kérték, hogy temesse el Hoffa holttestét. Cappola szerint apja egy kotrógéppel, a hulladéklerakó határában ásott egy gödröt, amelybe a maradványokat rejtő hordót tette. Ezt előbb betemette, majd 15-30 vegyszeres hordót, földet és tégladarabokat helyezett rá.

Bár 1975-ben az FBI kilátogatott a helyszínre, nem tudták, hogy hol ássanak, így nem is találtak semmit. 1983-ra a lerakó problémássá vált, a felszín alatt folyamatosan égtek a vegyületek, a veszélyes hordókat ezért elszállították. Az egykori telep helyén ma egy park áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik