Itt az első fotó az összeroppant Titan roncsáról

A napokban zajlik az Oceangate-katasztrófa meghallgatása az Egyesült Államokban, ahol sok mindenre fény derült.

A napokban kezdődött meg a tavaly júniusban megsemmisült búvárhajó, a Titan katasztrófáját feltáró meghallgatássorozatot az Egyesült Államokban. Mint arról korábban beszámoltunk, itt derült fény a búvárhajó kapitánya és az azt vízre bocsátó Polar Prince hajó közötti utolsó üzenetváltásra, ahol a Titan azt közölte:

itt minden rendben.

Az amerikai parti őrség a meghallgatás során megosztott egy felvételt is, amin a tavaly megsemmisült roncs egy darabja látható. Ez az első közzétett fotó azóta, hogy a katasztrófa bekövetezett – írja a CNN.

Pelagic Research Services/U.S. Coast Guard

A képen a hajó leszakadt farkúpja látható, amint az Atlanti-óceán mélyén fekszik. Az egység jól láthatóan leszakadt a hajótest többi részéről, a közelben pedig a roncs egy másik darabja is látható. A jelentés szerint a roncsokat 300 méterrel a Titanic roncsától találták meg, miután több napon át kutattak utána, teszi hozzá a hvg.

A roncsokat egy távirányítású búvárhajó találta meg 2023. június 22-én, itt bizonyosodott be, hogy megtörtént a legrosszabb. A búvárhajón elhunyt Stockton Rush, a Titant üzemeltető vállalat, az OceanGate elnök-vezérigazgatója, Hamish Harding brit üzletember, Paul-Henry Nargeolet francia Titanic-kutató, valamint Sazada Davúd, Pakisztán egyik leggazdagabb embere, és annak 19 éves fia, Szuleman.

Kapcsolódó
„Meg fogtok ölni valakit” – egy éve történt a Titan tragédiája
Egy újságírói nyomozás megdöbbentő részleteket tárt fel a Titan történetéről, a búvárhajó egy éve semmisült meg, miközben a Titanic roncsához próbált leereszkedni.