Kellemetlen hiba ütötte fel a fejét a Samsung csúcsmobiljánál

Sokan arra panaszkodnak, hogy elkezdett lejönni a festék a mobiljukról.

Kellemetlen problémával szembesült néhány Samsung Galaxy Z Fold6 vásárló: a hazánkban 830 ezer forinttól megvásárolható eszközről ugyanis elkezdett lepattogzani a festék, írja a Phone Arena.

A különböző online fórumokon, például a Redditen több panasz is olvasható, melyek szerint kisebb darabokban jön le a festés, és van, ahol még a festékforgács is látszik. A probléma a fotók tanúsága szerint jellemzően a bekapcsoló gomb környékén jelentkezik.

Paint peeling on Fold 6
byu/Hungry_Low_3149 inGalaxyFold

A Samsung közleményben reagált a panaszokra: ebben pedig a nem gyári töltőket és kiegészítőket okolják a hibáért. A dél-koreai gyártó szerint ugyanis a nem megfelelően földelt töltők okozhatják a festék leválását. Állításuk szerint a kóboráram a hibás, ami akkor jelentkezik, amikor valaki egyszerre tölti és fogja a kezében a mobilját. Ez pedig hatással lehet a korrózióálló felületre, a festék lepergését okozva.

A cég közlése szerint egyes, az eszköz USB-C portjához csatlakoztatott elektromos izomstimulációs készülékek használata is kiválthatja a problémát, teszi hozzá a hvg. A cég ebben az esetben azt tanácsolja, hogy amíg az eszközt használja, ne érintkezzen a telefon a testével. A Samsung közleményében szó sem esik egy esetleges gyártási hibáról, azokért kizárólag a harmadik féltől származó kiegészítőket okolják. Azt egyelőre nem tudni, hány készüléket érint a probléma.