Tech

Egy nap alatt meghátrált a Microsoft

xbox live gold
Microsoft
xbox live gold
Microsoft

A Microsoft január 22-én jelentette be, hogy megemeli az Xbox Live Gold szolgáltatás árát, ami ahhoz szükséges, hogy a gyártó Xbox konzoljain elérhetők legyenek a különböző videójátékok multiplayer módjai – a PC-s programokkal ellentétben ugyanis mind az Xbox One és az Xbox Series X/S játékgépeken fizetni kell ezért a lehetőségért, ahogy a PlayStation konzolokon is.

A redmondi cég sajtóközleménye szerint az egy hónapos előfizetést 10-ről emelkedett volna 11 dollárra, míg a negyedéves opció esetében 25-ről 30 dollárra nőtt volna az összeg, a féléves előfizetés esetében pedig 50 százalékos emelkedést állapítottak meg, ebben az esetben 40 helyett már 60 dollár lett volna a fizetendő összeg (korábban az egyéves opció került ennyibe). A feltételes mód ugyanakkor nem véletlen, hiszen a pénteki bejelentés olyan mértékű felháborodást okozott a felhasználók körében, hogy a Microsoft kevesebb, mint egy nappal később meghátrált: bejelentették, hogy rossz döntést hoztak, és mégsem emelik meg a szolgáltatás árait.

A Microsoft az áremelés visszavonásával párhuzamosan arról is beszámolt, hogy a jelenlegi gyakorlattal ellentétben a közeljövőben az Xbox konzolokon az úgynevezett Free-to-Play játékok (mint például a Fortnite) esetében már nem is lesz szükség Xbox Live Gold előfizetésre ahhoz, hogy a felhasználók online játszhassanak. Hogy ez a változás pontosan mikor lép életbe, arról jelen pillanatban még nincs hivatalos információ, de a Microsoft bejelentése szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy ez a változás minél hamarabb életbe léphessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik