Tech

Még idén érkezik a Samsung telefonok új felhasználói felülete

Samsung S20 Note Ultra
Farkas Norbert / 24.hu
Samsung S20 Note Ultra
Farkas Norbert / 24.hu

A Samsung mobilokra érkező, továbbfejlesztett One UI 3 felhasználói felület az Android 11-el együtt válik elérhetővé a felhasználók számára, Magyarországon elsőként a Galaxy S20 sorozat készülékein (S20, S20+ és S20 Ultra), méghozzá december közepétől. Ezt követően további Galaxy eszközökre is megérkezik, köztük a Galaxy Note20, a Z Fold2, a Z Flip, a Fold és az S10 szériára tagjaira, a Galaxy A sorozat készülékein pedig 2021 első felében várható a frissítés.

A One Ui 3-val a megszokott felület gyakran használt elemei (kezdőképernyő, zárolt képernyő, értesítések, gors panel) megújulnak, új effektek kerülnek a rendszerbe, méghozzá újratervezett widgeteket kíséretében. Kifinomultabbá válnak mozgásnak és animációnak, illetve a Samsung szerint a haptikus visszajelzésnek hála a telefon használata egészen különleges élmény lesz.

one ui 3
Samsung Egy kis ízelítő az új rendszerből.

Az új szoftver emellett továbbfejlesztett MI alapú zoomot biztosít a kamerához, a megújult Galériában pedig rendszerezés segíti a fényképek megtalálását. Az egyes fotóknál a képernyőt felfelé csúsztatva megjelenik a kapcsolódó fényképcsoport, a már megszerkesztett fotók pedig bármikor visszaállíthatók az eredeti állapotukba, még a mentés után is.

A képek, videók és dokumentumok megosztása is egyszerűbbé válik: a megosztási felület testreszabásával rögzíthetők a leggyakrabban használt megosztási célok, legyen az egy névjegy, egy üzenetküldő alkalmazás vagy e-mail fiók. Az új One UI továbbá lehetővé teszi, hogy a felhasználók külön profilokat hozzanak létre a munka és a magánélet területeire, így minimális az esély arra, hogy egy adott dokumentumot rossz címzettnek küldjenek.

Az új megoldással a widgetek elhelyezhetők a kezdőképernyőn és az átlátszóságuk is állítható, az Always On Display vagy a zárolt képernyő megváltoztatható az óra megjelenése és színe, és a korábbinál gyorsabban és könnyebben elérhetők lesznek az olyan használati statisztikák, mint például a képernyőidőt érintő heti változások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik