Tech

Idegesítő hibára panaszkodnak a Galaxy S10-tulajdonosok

Bizonyára vannak, akik még emlékeznek a Samsung Galaxy Note 7-mobilokkal kapcsolatos fiaskójára, amikor a kigyulladó akkumulátorok miatt a gyártónak teljesen vissza kellett hívnia a csúcsmobilokat. Ugyan azóta nem fordult elő hasonló kaliberű jelenség, de most ismét felszakadni tűnnek a sebek a Galaxy S10 széria modelljei kapcsán. Igaz, egyelőre még csak szűk körben jelentkezett a probléma, és nem robbant fel egy eszköz sem, de épp annyira aggasztó, hogy egyes készülékek akkumulátorai a szokásosnál gyorsabban merülnek le.

A SamMobile szerint több S10-tulajdonos is arra panaszkodik, hogy az Érintésre ébresztés (Tap to wake) funkció túlságosan érzékeny, emiatt a készülék kijelzője a zsebben, vagy a táskában hordva is folyamatosan feléled a legfinomabb érintkezésre is. Ha ez huzamosabb ideig történik, akkor érthető mód a telep is sokkal gyorsabban merül, és nem hozza az elvárt üzemidőt.

Forrás: Csanádi Márton / 24.hu

Az egyik Reddit-felhasználó szerint a zsebében combja felé fordítja a kijelzőt, és több alkalommal is azt érzi, hogy az ujjlenyomat-olvasó finom rezgéssel tudatja, hogy nem ismeri fel a mintát – épp felakarná oldani a mobilt a kijelző után is. Egy másik panaszkodó szerint a telefon folyamatosan reagál akkor is, ha éppen csak hozzáért a ruhája anyaga.

A problémát többen is úgy küszöbölik ki, hogy kikapcsolják az Always-On Display-t. Persze ez nem olyan hatalmas probléma, amit ne lehetne megoldani, de épp a csúcsmobil egyik egyedi funkciójáról kell lemondani, és egy 900 dolláros készüléknél az ember nem szívesen kötne már olyan kompromisszumot, hogy ne tudjon használni egy funkciót egy másik rosszul működő funkció miatt – ez azért elég gáz.

A SamMobile szerint a visszajelzések jelentős része, ha nem az összes amerikai felhasználóktól érkezett. Amennyiben csak egy régiót érint a dolog, vélhetően egy bugról van szó, amit szoftveresen viszonylag gyorsan orvosolhat a Samsung. A gyártó egyelőre még nem reagált a hírre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik