Mobil

Senki sem tudja, miért robbannak a Samsung Note 7-ek

24.hu
24.hu

2016. 10. 13. 09:00

Mindenki csak tanácstalanul toporog a Samsungnál, miközben már keringenek a keselyűk a Note 7 teteme körül.

A Samsung igazi vesszőfutásba szaladt a Galaxy Note 7 kapcsán, hiszen le kellett állítania a forgalmazást, mert nem elég, hogy túlmelegedtek, és esetenként kigyulladtak vagy felrobbantak az első körben leszállított modellek, de még a cseredarabok is hasonló gonddal küzdenek. Az viszont továbbra is megválaszolandó kérdésként lebeg a levegőben, hogy mindez mégis mitől történhetett. Sokat elmond a probléma jelenlegi helyzetéről, hogy a visszavett készülékeket egyébként tűzálló dobozokban szállítják, illetve egyes területeken a gyártó kérésre tűzbiztos dobozokat küld a felhasználóknak, hogy már ők is abban küldjék vissza a mobilokat.

Szeptember másodikán azt nyilatkozta a cég, hogy alapos vizsgálatok után megállapították, az akkumulátorcella a hibás, bár erre azért elég sokan gyanakodtak addig is, hiszen mástól nem nagyon szoktak kigyulladni, meg felrobbanni a telefonok. Ugyanakkor érdekessége a dolognak, hogy annál a bejelentésnél, ami a gyártás leállításáról szólt, senki nem említette az akkumulátorokat. A New York Times cikke szerint azonban alkalmazottak százai próbálták meg reprodukálni a jelenséget, és nem sikerült nekik, és nemcsak robbanást nem tudtak előidézni, de még csak egy kis füstpamacsot sem. Nem úgy, mint itt, a videón.

Amikor kiderült, hogy komoly problémák vannak a Note 7-tel, a Samsung egy javítást adott ki, ami nem engedte egy bizonyos töltöttség fölé a telefont, ám ez sem oldotta meg a problémát, közben pedig kiderült, hogy alighanem az SDI (Samsung leányvállalat) által gyártott akkuk okozzák a gondot. De időközben olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy inkább az USB-C kábel, illetve a gyorstöltés az, ami füstöt, lángokat, és robbanást idézhet elő, ám valójában úgy tűnik, senki sem tudja, mi is a probléma.

A Times készített egy interjút Park Chul-wannal, aki a korábban igazgatója volt egy koreai intézetnek, ami az akkumulátorokkal foglalkozott, és szerinte semmi gond nem volt a működést biztosító egységekkel, vagy legalábbis nem azok okozták a sajnálatos eseteket. Ami viszont a TDK számára lehet rossz hír, mert a Financial Times értesülései szerint a Samsung velük szerződött a cseremodellek akkumulátoraival kapcsolatban. Valójában tehát senki nem tud semmit, ami viszont biztos, hogy a Galaxy Note 7 gyárban csend van, és még csak találgatások sincsenek, hogy mi lesz a következő lépés. Ez pedig pont kapóra jön azoknak, akik a Note 7 hulláján kívánnak felgyalogolni a csúcsra.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

(FILES) In this file photo taken on December 10, 2007 French President Nicolas Sarkozy (R) and Libyan leader Moamer Kadhafi pose during the signature of 10 billion euros of trade contracts between the two countries at the Elysee Palace in Paris. 
French ex-president Sarkozy was put in custody on March 20, 2018 in relation to campaign financing, according to a court source. / AFP PHOTO / POOL / Patrick HERTZOG
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.