Tech

Az Apple kárára erősödhetnek a Samsung Galaxy S10 telefonok eladásai

A Samsung február 20-án mutatta be a legújabb csúcstelefonjait, a Galaxy S10 termékcsaládot, ami összesen négy modellel igyekszik elcsábítani a vásárlókat, és piaci elemzők szerint a dél-koreai vállalatnak ezúttal jó esélye van arra, hogy akár iPhone tulajdonosokat is a konkurenciához édesgessen. Ming-Chi Kuo is ezen a véleményen van, márpedig ő arról híres, hogy évek óta meglehetősen pontos „jóslatokkal” áll elő az almás cég termékeit és teljesítményét illetően.

A Samsung megint emelte a tétet: kipróbáltuk mind a négy Galaxy S10 telefont
A Samsung bemutatta Galaxy S10, S10+, S10e és S10 5G nevű készülékeit, amiket az elsők között vehettünk a kezünkbe Londonban.

Kuo korábban úgy számolt, hogy 2019 végére 30-35 millió Galaxy S10 modell találhat gazdára, azonban az előrendelési időszakban olyan jól fogytak a frissen bemutatott készülékek, hogy az elemző módosított a várakozásain, és jelenleg 40-45 milliós eladásokat prognosztizál. Alapozza mindezt arra, hogy Kínában elképesztően népszerűek az új Samsungok (miközben az Apple egyre kevésbé képes eltalálni a piac igényeit), továbbá sokat segítenek az olyan ajánlatok, amik keretében az előrendelőknek ajándék Galaxy Buds fülhallgatót adnak, és a szakértő szerint nagyon fontos tényező az is, hogy Galaxy S10 mobilok többet nyújtanak az éppen piacon lévő, de jó eséllyel az ősszel érkező új iPhone-oknál is.

Fotó: Samsung

Kuo szerint az idei iPhone-ok már tripla kamerával és reverse charging technológiával kerülnek majd a boltokba, viszont az S10 készülékek ezt már most tudják, ráadásul az Appel árainál olcsóbban. Fontos továbbá, hogy az új Samsung mobilok olyan megoldásokat is kínálnak, amiket a jelenleg kapható almás telefonok hírből sem ismernek: például ultrahangos, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót és dupla szelfikamerát, utóbbit ráadásul szenzorsziget nélkül, a képernyőbe vágott lyukkal. A szakértő úgy véli, hogy mindez sokaknak elég lehet ahhoz, hogy Apple telefonról Samsung készülékre váltsanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik