A minnesotai Johnna Holmgren (más néven Fox Meets Bear) főként természetes táplálkozásról, főzésről, kertészkedésről és a békés szülői létről ír. Az Instagramon jelenleg több mint 130 ezren követik.
Idővel úgy döntött, hogy érdemes megjelentetnie egy szakácskönyvet is. A természetes alapanyagok felhasználását népszerűsítő Tales From a Forager’s Kitchen idén májusban jelent meg, a könyv azonban csak pár hónapig volt kapható, mivel a közelmúltban visszavonták – számol be az IFLScience.
https://www.instagram.com/p/Bg9SvdoFuHw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control
A szakácskönyv meglehetősen rossz értékelést kapott az olvasóktól és a kritikusoktól egyaránt. Sok szakértő ráadásul arra is rávilágított, hogy a Tales From a Forager’s Kitchenben
A nyers bodza, illetve a saját kezűleg gyűjtött makk használata például kockázatos lehet. Az egyik étcsokoládés recept egyik fő összetevője pedig a nyers kucsmagomba, amely nem megfelelő feldolgozás esetén hányást és hasmenést okozhat.
További probléma, hogy könyvében Holmgren kiáll a saját gyűjtésű alapanyagok felhasználása mellett. Ez azonban igen veszélyes, hiszen komoly szakértelemre van szükség ahhoz, hogy az ember meg tudja különböztetni egymástól az egyes gombafajokat. A mérgező redős papsapkagombát például egy amatőr könnyedén összekeverheti a kucsmagombával.
A kiadó Crown Publishing egy közleményben azt írta, komolyan veszik a könyvvel kapcsolatban kifejtett aggodalmakat, éppen ezért úgy döntöttek, hogy nem jelentetnek meg újabb példányokat. A korábbi vásárlóknak ráadásul visszatérítést is felajánlottak.
Kiemelt kép: Thinkstock