Hároméves luxushajózásra fizetett be egy nő, de három hónapja nem hagyhatja el a belfasti kikötőt

Az óceánjáró műszaki gondokkal küzd, a nő viszont nem szállhat le róla az útitársa miatt.

A floridai Holly Hennessey 680 ezer fontot (több mint 317 millió forintot) fizetett azért, hogy három teljes éven át egy luxusóceánjáró minden kényelmét kiélvezve körbeutazza a világot a Villa Vie Odysseyn. Csakhogy hajója, aminek május 30-án kellett volna elindulnia, több mint 425 kikötőt és 100 szigetet érintő útjára, még mindig a kiindulási ponton dekkol – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Az 1992-es évjáratú óceánjárónak a kormányával és a sebességváltójával akadtak gondok. Miközben zajlik a javítás, az utasok a hajótársaság költségén időzhetnek Belfastban, de sokan úgy döntöttek, hogy inkább elmennek nyaralni máshová, amíg a luxushajó képes lesz elindulni.

Holly Hennessey azonban május vége óta nem tette partra a lábát, az utazásra ugyanis magával vitte Kapitányt, a macskáját, akit nem hagyhat magára. Kapitány, „hajózásfüggő” gazdija miatt gyakorlatilag az egész életét különböző luxushajókon töltötte. Május óta Hennessey és a macskája a napjaikat a hajón töltik, esténként busszal viszik őket szállásukra, reggel pedig vissza a hajóra.

A nő azt mondja, tulajdonképpen mindig szerette volna kipróbálni, milyen egy hajón élni, csak azt sajnálja kicsit, hogy nem egy kellemesebb klímájú helyen ragadtak dokkban, ugyanis egész életében nem volt része annyi esőzésben, mint az elmúlt három hónapban.

A hajótársaság vezérigazgatója reméli, hogy a Villa Vie Odyssey jövőhéten végre útjára indulhat.