Szórakozás

Lakóbusszal New Yorkban? Eddig Airbnb-n is foglalhattak ilyen szállást a turisták, de a verdákat azóta lefoglalták

M Swiet Productions / Getty Images (illusztráció)
M Swiet Productions / Getty Images (illusztráció)
Évek óta hirdették a kifejezetten olcsónak számító szállást a New York utcáin lefoglalt lakóbuszok üzemeltetői, de a nagyvárosi kempingélményt ígérő, éjszakánként 100 dollárért kivehető járművek állítólag eléggé le voltak pukkanva.

Hét illegálisan dokumentált furgont foglalt le a New York-i rendőrség, amelyeket legalább két éve olcsó szállásként hirdettek Airbnb-n – írja a Business Insider. A New York-i seriffhivatal a Twitteren osztotta meg a hírt, hogy a közúti járőrszolgálat munkatársai Manhattan utcáin beazonosították és lefoglalták a járműveket.

A New York Post beszámolója szerint a furgonokat az Airbnb-n éjszakánként 100 dollár körüli áron, azaz nagyjából 30 ezer forintnak megfelelő összegért hirdették meg, és a szövegben a város megismerésének költséghatékony módját ígérték.

A  hirdetések olyan „privát szobaként” írták le a járműveket, mint amikben akár három vendég is elférhet egyszerre.

Glamp egy tágas lakókocsiban NYC-ben!

– állt az egyikben.

Az East Village-ben parkoló járművek közül ötnek már régen lejárt a forgalmi engedélye és a rendszámtáblája. Sőt, volt olyan, amelyiknek még 2000-ből származtak a papírjai – számolt be a Fox Business a közlekedésrendészet egyik munkatársának közlése alapján.

A város seriffi hivatalának és a New York-i rendőrség okmánycsalási osztályának nyomozását követően a hatóságok felfedeztek egy csalásgyanús, illegálisan bejegyzett járművekből álló műveletet, melynek részeként Airbnb-szállásként értékesítették a furgonokat Manhattan különböző utcáin – mondta Joseph Fucito seriff a New York Postnak.

Uptin Saiidi, egy kaliforniai újságíró és videós – aki megszállt az egyik furgonban, és egy videót is készített az élményeiről – azt mesélte, kezdetben el volt ragadtatva a glamping és a New York-i lakóbuszozás ötletétől, hiszen rettentő olcsónak találta, de amint átvette a szállását, rögtön több aggálya is lett.

Az újságíró azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy a furgon kulcsát egy számkódos dobozból kellett átvennie – ami az Airbnb-n meghirdetett lakások esetében igen gyakori –, de aztán megpróbálta vele beindítani a motort, és nem sikerült neki. Ráadásul a lakóbuszon több parkolási bírság is volt.

Saiidi „szörnyűnek” és „büdösnek” nevezte a furgonban töltött éjszakáját.

Az emberek szó szerint odakint sétálnak és beszélgetnek, az autók pedig egész éjjel próbálnak párhuzamosan parkolni melletted.

A járművek tulajdonosait a hatóságok egyelőre nem tudták beazonosítani, az Airbnb pedig nem reagált az Insider megkeresésére.

A vlogger kalandjai itt tekinthetők meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik