Videó

Ezért nem lesz ott Vilmos herceg Meghan Markle esküvőjének egy részén

Az év eseménye lesz Harry herceg és Meghan Markle esküvője, persze csak azután, hogy Katalin hercegné megszüli harmadik gyerekét, aki miatt Harry a trónöröklési sorrendben a hatodik helyre csúszik. A nagy titkolózások ellenére szerencsére már tudni lehet gyakorlatilag a pontos programot, hogy ki, hánykor, mit és merre csinál majd május 19-én. Ha nem akarsz/szeretsz vagy nincs időd olvasni, akkor a fenti videóban összefoglaltuk neked a lényeget.

Harry herceg és Meghan Markle eljegyzését 2017. november végén jelentették be, nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy az esküvőt Vilmos és Katalin harmadik gyerekének születése után tartják meg, méghozzá május 19-én, amikor várhatóan a világ nagyrésze a tévé, a híroldalak, a Twitter és az Instagram előtt görnyed majd, hogy láthassa ahogy a kissé balhés előéletű brit herceg elvesz egy amerikai sorozatsztárt. Bár addig még több mint két és fél hónap van, az esküvő pontos programjának nagyrésze már kiderült, illetve nagyon úgy tűnik, az is, hogy ki lesz a sztárfellépő.

Harry herceg és Meghan Markle már most egy sor szabályt szegtek meg
Nemsokára esküvő, addig össze kéne kapnia magát a leendő hercegnének.

12:00

Harry herceg és Meghan Markle nem Londonban, hanem a Windsori kastély templomában, a Szent György-kápolnában, pontban délben mondják ki egymásnak az igent. A párt a Canterbury érsek adja majd össze, emiatt pedig azzal már a kutya sem foglalkozik majd, hogy ide csak 800 ember fér be, ellenben a Westminster apátsággal, ahova közel kétezer embert is be lehetett volna préselni. Legalábbis Vilmos herceg és Katalin hercegné utóbbiban tartott 2011-es esküvőjét, amire 1900 ember ment el. Az esküvőre nyilván csak meghívóval lehet bemenni, és egyelőre azt sem tudni, hogy a ceremóniát közvetíti-e bármilyen csatorna. Persze ezalatt a röpke egy óra alatt sem kell unatkoznia az embereknek a kápolna előtt – a közelben van egy rakás bolt és gyorsétterem, amíg a herceg megházasodik, pont meg lehet ebédelni.

13:00

Harry herceg és Meghan hercegné – valójában Rachel az első neve, úgyhogy lehet, hogy akkor már Rachel/Ráhel hercegnének kell szólítani – egy nyitott hintóban ülve keresztülkocsikáznak Windsorban, és egy jó harminc percet tutira végigintegetnek vigyorogva az őrjöngő tömeg legnagyobb örömére. Ekkor készül majd egy rakás kép Meghan Markle ruhájáról, illetve a koszorúslányéról is, hogy mindenki összehasonlíthassa azt a Pippa Middleton fenekét kihangsúlyozó ruhával, amit a hercegné húga a 2011-es esküvőn viselt. Igaz, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy ki lesz a leendő hercegné koszorúslánya, bár a pletykák szerint nagyon valószínű, hogy a legjobb barátnője, Lindsay Roth lesz a befutó.

Pippa Middleton Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjén (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

15:00

Az integetős kocsikázás után a meghívott közel ezer vendég végre személyesen is gratulálhat Harry hercegnek és a hercegnének. Hogy a meghívottak között ott lesz-e végül Barack Obama, aki híresen jóban van Harry herceggel, egyelőre nem tudni, pedig a meghívókat elvileg már kiküldték mindenkinek.

Egyvalakiről azonban biztosan tudni lehet, hogy az esküvő egy részéről biztosan hiányozni fog, ő pedig nem más, mint Vilmos herceg.

Ugyanis szintén május 19-én tartják az FA kupa döntőjét Londonban, és Vilmosnak, mint a Labdarúgó Szövetség elnökének, mindenképpen meg kell jelennie, ugyanis a győztesnek járó kupát ő adja át, és valószínűleg az sem árt, ha ott van a kezdőrúgásnál is. Még szerencse, hogy a kápolnába cirka negyven perc alatt vissza lehet érni a Wembley-ből.

Fotó: Getty Images/Paul Gilham

Este

A lagzira már csak a család és az igazán közeli barátok mehetnek el, vagyis a 800 meghívott nagy része ezen a zártkörű bulin már nem vehet részt. Pedig ez lesz csak az igazán érdekes, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a herceg és Meghan Markle kedvéért ezen az estén újra összeáll a Spice Girls. Legalábbis Mel B a The Real című talkshow-ban véletlenül elszólta magát, és kikotyogta, hogy meghívták az esküvőre a négy másik Spice Girls-taggal együtt.

Mikor a műsorvezető azt kérdezte az énekesnőtől, hogy ismer-e valakit, aki részt vesz majd Harry herceg esküvőjén, Mel B zavartan a következőt válaszolta:

Igen, én ott leszek… Nem is tudom, hogy ezt valójában szabad-e elárulnom. Igazából mind az öt Spice Girlst meghívták… de miért vagyok ilyen őszinte? Most kéne abbahagynom… mennem kell. Ki fognak rúgni!

Kár, hogy erről a mini Spice Girls-koncertről valószínűleg soha egyetlen képet vagy videót sem fogunk látni, ugyanis a telefonokat szinte biztos hogy kitiltják majd a buli ezen részéről. Mint ahogy azt sem láthatta egy halandó sem, ahogy 2011-ben Ellie Goulding énekelt Vilmos és Katalin esküvőjén. Persze ha ez lesz az egyetlen és utolsó Spice Girls-reunion, azért várhatóan legalább egy homályos felvétel kikerül majd róla. Aztán az is előfordulhat, hogy ez csak egy béna terelés, és valójában Elton John énekel majd a párnak, hisz az énekes nemrég lemondta két olyan koncertjét is, aminek időpontja a királyi esküvővel ütközne.

Szóval készüljön fel mindenki, május 19-én egy napra a világ, de legalábbis az Egyesült királyság teljesen megőrül majd. Ha nem is Harry herceg és Meghan Markle miatt, de amiatt biztosan, hogy húsz évvel Geri Halliwell kiválása után a Spice Girls újra is egyesül.

Kiemelt kép: Getty Images/Chris Jackson

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik