Szórakozás

Harry herceg és Meghan Markle már most egy sor szabályt szegtek meg

Aki nézi a Netflix The Crown című sorozatát, annak van némi fogalma arról, hogy a brit királyi család tagjainak közel sem könnyű, vagy egyszerű az élete: gyakorlatilag minden lépésüket szabályok határozzák meg, és egyáltalán nem csinálhatják mindig azt, amit szeretnének, sőt. Épp ezért szokatlan, hogy Meghan Markle és Harry herceg, akik csak májusban házasodnak majd össze, már most egy sor szabályt szegtek meg. A királynő pedig látványosan elnéző velük szemben.

Előre félünk Harry herceg legénybúcsújától
Nácijelmezben lesz, vagy meztelenül? Ha lesznek fotósok a környéken, összebunyózik majd velük? Korábban már megtette ezeket.

Kezdjük azzal, hogy Meghan Markle-nek nem ez lesz az első esküvője. A színésznő 2011 és 2013 között Trevor Engelson felesége volt, a brit királyi család pedig nem szereti túlzottan, ha elvált emberek házasodnak be hozzájuk. Legutóbb hatalmas botrány is volt, amikor a királyi család egyik tagja elvett egy elvált amerikai nőt: VIII. Edvárd királynak le kellett mondania a trónról, hogy feleségül vehesse Wallis Simpsont. De Vilmos és Harry apja, Károly herceg is szenvedett egy sort, mire Diána után feleségül vehette Kamillát, aki korábban szintén férjnél volt már.

A vallási különbségek is közbeszólhatnának, hisz az amerikai Meghan Markle apja presbiteriánus, anyja pedig protestáns. A leendő hercegnének így át kell keresztelkednie, és fel kell vennie az anglikán vallást, hogy Sussex hercegnéje lehessen. Az esküvő után pedig elkezdhet próbálkozni, hogy megszerezze a brit állampolgárságot is.

Az sem megszokott, hogy Meghan Markle ott lehetett a királyi család karácsonyán, hiszen azon csak az igazi családtagok vehetnek részt. Márpedig menyasszonyként még nem az, hivatalosan csak az esküvő után tehette volna meg ezt. Még Katalin hercegné sem lehetett ott a családi karácsonyon, amikor Vilmossal jegyben jártak. Ám Harry herceg kérésére Erzsébet királynő kivételt tett.

Arra is létezik külön protokoll, hogy a királyi család szerelmestagjai a nyilvánosság előtt mikor, hogyan és mennyire érhetnek egymáshoz. Leginkább soha, sehogy és semennyire. De Harry-t és menyasszonyát ez se nagyon érdekelte. Már a torontói Invictus Games-en is kézenfogva jelentek meg,

sőt még meg is csókolták egymást.

Fotó: Getty Images/ Karwai Tang

Ilyen felvételek még a hercegi párról, Vilmosról és Katalinról sem jelennek meg soha – Vilmos is maximum odáig merészkedik csak el, hogy egy pillanatra ráteszi a kezét felesére derekára.

Meghan Markle az eljegyzése napján is megszegett egy hatalmas szabályt –

nem viselt harisnyát.

Pedig mióta világ a világ – illetve amióta feltalálták a ruhadarabot –, a királyi család minden nője viselt eddig harisnyát, de az amerikai színésznőt inkább a divat szabályai érdeklik a béna protokollal szemben.

Harry hercegéket az sem érdekelte, hogy mindenki azzal nyomasztotta őket, hogy a Westminster apátságban kellene összeházasodniuk. A herceg és menyasszonya inkább úgy döntöttek, a Szent György kápolnában mondják ki egymásnak az igent. Sőt, az oltárhoz Meghan Markle-t a szokásokkal ellentétben nem az apja, hanem az anyja vezeti majd.

Egy szabályt viszont betartott a leendő hercegné – minden közösségi oldalról törölte magát.

Kiemelt kép: Getty Images/Max Mumby/Indigo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik