Szórakozás

Hogy lesz hercegné egy elvált, félvér, B-kategórás színésznőből?

Máris izgalomban van a fél világ, pedig Harry herceg és Meghan Markle esküvője csak fél év múlva lesz aktuális. De mi vár az új brit hercegnére, aki egy elvált, rabszolga ősökkel rendelkező, B-kategóriás sorozatsztár, és a tetejébe még amerikai is? Ennek jártunk most utána.

Most, hogy Harry herceg eljegyezte barátnőjét, az Egyesült Királyság újra megőrülhet. Pedig sokan már eddig is izgatottan várták 2018-at, ugyanis jövőre születik meg Vilmos és Katalin harmadik gyereke. Egy királyi esküvő azonban mindig hatalmas szám – már Károly herceg és Diana esküvőjét is a fél világ nézte, Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjét pedig még a YouTube-on is streamelték. Mostantól gyakorlatilag az esküvő napjáig megy majd a találgatás, hogy ki tervezi majd Meghan Markle menyasszonyi ruháját, hogy fog kinézni, mennyit fog takarni, mennyire lesz tradicionális, lesz-e uszálya, és ha igen, megközelíti-e a mérete Diana ruhájáét.

via GIPHY

És bár nyilván kemény meló lesz megtalálni a megfelelő tervezőt, aki olyan ruhát készít a leendő hercegné számára, ami neki és a királynőnek, illetve az elvárásoknak is megfelel, Meghan Markle-nek azért van most más problémája is.

Mert nem olyan egyszerű a helyzet, mint ahogy azt sokan gondolják, hogy jön a herceg, megkéri a kezét, ő igent mond, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Lehet, hogy klasszul hangzik, hogy valakiből egyik napról a másikra hercegné lesz, de ezért sok mindent fel is kell adni.

Meghan Markle először is feladta a karrierjét, eddig ugyanis színészőként dolgozott, és szerepelt egy viszonylag sikeres ügyvédes sorozatban is, amit azért hagyott most ott, hogy hozzámehessen a pasijához, átköltözzön egy másik kontinensre, és kiskosztümökben integethessen olyan eseményeken, amiken magától nem feltétlenül akarna megjelenni. Jó, nyilván nem kényszerítették erre, de valószínűleg a következő fél évet nem csak ruhák nézegetésével, de azzal is fogja tölteni, hogy erre a helyzetre lelkileg felkészítse magát.

És ha már szóba került Katalin: az is nagy kérdés, hogy Meghan Markle lehet-e annyira népszerű, mint a cambridge-i hercegné. A brit bulvárban eddig nem rajongtak érte feltétel nélkül, hisz senki sem gondolta volna, hogy egy elvált, amerikai sorozatszínésznő lesz Harry herceg menyasszonya. Igaz, közben azt is írják, hogy a királyi család nem jár rosszul vele, hisz elkötelezett feminista, kiáll a nők jogaiért, kiváló szónok és évek óta aktívan részt vesz politikai kérdésekben is.

https://www.instagram.com/p/BL8ci5pAys9/

De a népet most nem ez érdekli, hanem inkább az, hogy például kit választ majd maga mellé koszorúslánynak. Valószínűleg mindenki emlékszik Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjére, ahol a show-t gyakorlatolag ellopta Katalin húgának, Pippa Middletonnak a feneke. Pedig szegény Pippa Middleton az égvilágon semmit nem csinált, csak felvett egy minimálisan testhez álló fehér ruhát, és lehajolt megigazítani a nővére ruháját.

Ezek után viszont bárki is segíti majd Meghan Markle lépéseit az esküvőn, nem fogja megúszni, hogy ne hasonlítsák össze Pippa Middletonnal, vagy legalább a hátsójával.

Amiket viszont már biztosan lehet tudni, az a dátum és a helyszín – Harry herceg és Meghan Markle május 17-én esküsznek, méghozzá a Windsor kastélyban található Szent György kápolnában, ott, ahol Harry-t megkeresztelték. Az viszont egyelőre rejtély, hogy Meghan Markle azon túl, hogy hercegné lesz, pontosan milyen titulust kap. Illetve hogy mi lesz a neve. Meghan Markle keresztneve ugyanis hivatalosan Rachel, a Meghan pedig csak a középső neve, amit művésznévként használ. Nagyon valószínű, hogy még az esküvő előtt megváltoztatja a nevét hivatalosan is Meghanra, de ha ezt a lépést kihagyja, akkor Rachel hercegnének kell majd szólítani.

Bár a nagy esemény csak fél év múlva lesz, a találgatások már azzal kapcsolatban is megkezdődtek, hogy kiket hív majd meg a pár az esküvőre. Mivel Barack és Michelle Obama is boldogan gratulált az eljegyzéshez, valószínű, hogy ott lesznek a meghívottak közt, hasonlóan a kanadai miniszterelnökhöz, akivel Meghan Markle jóban van, mint ahogy a teniszező Serena Williams-szel is. Beckhamék ott voltak Vilmos és Katalin esküvőjén, így sanszos, hogy ezt sem hagyják ki, illetve gyanús, hogy Rihanna is megjelenik majd, aki pedig Harry herceggel együtt végzett el Barbadoson egy AIDS-tesztet.

És hogy mennyibe fog kerülni mindez? Csak tippelni lehet, de az biztos, hogy Vilmos és Katalin esküvője 2011-ben körülbelül 34 millió dollárba (9 milliárd forintba) került, amiből csak a biztonságra 32 milliót költöttek el. És mivel ennek már több éve, illetve azóta már egy utolsó falunapot is agyonbiztosítanak a terrorveszély miatt, valószínű, hogy ez az esküvő minden eddiginél többe fog kerülni.

Kiemelt kép: Getty Images/Chris Jackson

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik